Top 20 Independent supersankari-elokuvaa




The Mark of Zorro (1940)

Käytännössä yksi ensimmäisistä supersankari-elokuvista, ja kuuluu ehdottomasti yleissivistykseen. Jos et ole jostain ihmeen syystä katsonut, tee se heti, sillä elokuva on ehdoton klassikko, niin monessa mielessä.














The Toxic Avenger

Kauhua ja supersankareita on yhdistetty ennenkin, mutta kun mukaan laitetaan vielä parodiaa molemmista genreistä, on tuloksena kultti-elokuvien klasikko. 
















Robocop

Mestariteos, jota harva osaa nimetä kun puhutaan supersankari-elokuvista. Mutta itse miellän tämän ehdottomasti genreen. Loistava esimerkki siitä kuinka dystopia ja sci-fi genret taipuvat yhdistettynä supersankarimaiseen muottiin.















Teenage Mutant Ninja Turtles (1990)

Jos Toxic Avenger tuntuu liian raa'alta parodialta, on aina tarjolla tämä kevyempi elokuva, joka etenkin sarjakuvamuodossa parodioi supersankari sarjakuvien kliseitä kuten ylitsepursuavaa synkkyyttä ja melodraamaa. 















Darkman

Ennen kuin Sam Raimi teki Spider-Man elokuvat, hän teki tämän kulttielokuvan, joka noudattaa pilkesilmäkulmassa supersankari genren perinteitä. Mistään parodiasta ei kuitenkaan ole kyse, vaan enempi kuin oopperan kummituksesta supersankarina. Darkmanin hahmon dramaattisuus toimii koska sen takana on loistava näyttelijä. 













The Rocketeer

Supersankareiden juuret ovat osittain pulp-kirjallisuudessa, ja tässä on yksi melko oiva esimerkki pulp-henkisestä supersankari-elokuvasta josta jo hieman hoksaa mitä sillä tarkoitetaan. 
















The Crow (1994)

Jälleen yksi mestariteos joka ansaitsee tunnustusta siitä miten se on sopivasti erilainen verrattuna sarjakuvaan, kuitenkin säilyttäen perusidean ja kaiken mikä elokuvaa varten toimii.
















The Shadow (1994)

Jälleen pulpista vahvasti vaikutteensa ottava supersankari elokuva, josta ei melodraamaa puutu. 
















The Mask (1994)

Höpösön komedian alla piilee loppujen lopuksi melko syvällinen supersankari-elokuva, jossa keskitytään supersankareillekin melko oleelliseen elementtiin: Naamioon. Naamio joka saa kaikissa esiin heidän piilevät puolensa, tekee toisista sankareita ja toisista pahoja. 















The Phantom (1996)

Pulp-vaikutteet ovat myös tässä elokuvassa ilmeiset, ja se onkin raikas tuulahdus golden age aikojen supersankari sarjakuvista. 
















Unbreakable

M. Night Shyamalan tarttuu supersankareiden mystiseen maailmaan, ja pohtii sen syvempiä juuria. Samalla se nostaa esiin kysymyksen siitä onko oltava pahaa, jotta voi olla hyvää, ja myös pohtii kohtalon merkitystä. Jokainen meistä voi löytää itsestään supersankarin.














The Powerpuff Girls Movie (2002)

Japanilaisen kulttuurin supersankarit tiivistävä ja niitä parodioiva elokuva on ehdottomasti hauska pieni helmi ja väriläiskä tälläkin listalla. 
















Turtles Forever (2009)

Turtleseiden kokeneempien fanien ehdoton kulttiteos. Elokuva joka päättää koko Turtleseiden saagan. Aivan kaikkien.


















Paper Man

Miten supersankarit taipuvat independent elokuvagenren koukoroihin? Elokuvassa supersankarilla on hyvin pieni mutta merkittävä rooli, ja elokuva onkin osoitus siitä, kuinka merkittävä asema supersankareilla on moraalisessa alitajunnassamme. 














Defendor

Supersankari-elokuvien Forrest Gump tai Rain Man! Sympaattinen nuorimies ei halua mitään muuta elämältä kuin olla supersankari.  
















Super (2010)

Kristilliset supersankarit ovat harvinaisia ja vielä harvinaisempia elokuvissa. Elokuva ei silti kuitenkaan lyö Raamatulla päähän, vaan tarjoaa aidosti sympaattisen miehen seikkailuja, kun hän yrittää tehdä maailmasta paremman paikan. 















The Green Hornet (2011)

Ehdoton vauhtikomedia tekee kunniaa 60-luvun camp-hengelle modernisoimatta liikaa kokonaisuutta. 















All Superheroes Must Die

Pienen budjetin mestariteos, joka on kuin yhdistäisi SAW elokuvat ja supersankarit. Supersankarit joutuvat keskelle julmaa peliä, josta ainoa keino selvitä on pelaaminen. 
















Chronicle

Jos jonakin päivänä joukko teinejä saisi oikeasti supervoimat, kuinka siinä kävisi? Ylltäyksiä täynnä oleva mestariteos. 

















Dredd

Supersankarit ja fasismi kulkevat joskus käsi kädessä. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Top 30 Kaikkien Aikojen Parasta Elokuvaa

Synkkääkin synkempi Mikki Hiiri efekti

Tarzanin historia