Top 20 Parhaat tv-sarjat

 

1. Robot Chicken

Nörtti-sarjojen äiti. Erinomainen sketsi-sarja, jonka sketsit kattavat laidasta laitaan nörttikulttuurin ilmiöitä aina sarjakuvista elokuviin. Kaikkien aikojen paras ikinä tehty sarja, ja pakollinen katsottava jokaiselle itseään kunnioittavalle nörtille.

2. Mork & Mindy -Ystäväni avaruudesta

Robin Williamsin uran alku. Mork niminen avaruusolento asettuu Mindyn asunnolle, eikä koheltelulle näy loppua. Sarjassa jokaisessa jaksossa jokin elämää syvempi filosofinen opetus, joka täydentää ihmisen elämää maapallolla. Nanoo nanoo!

3. Monty Python - Lentävä Sirkus


Näyteltyjen sketsi-sarjojen äiti. Tämän sarjan anarkistisuus on kestänyt aikaa, ja teki itseenikin pysyvän vaikutuksen. Pythonit eivät ole vain sarja ja muutama elokuva, se on myös elämänkatsomus. 

4. Buffy the vampire slayer


Viikon monsteri sarjojen äiti. Kiitos Buffyn erinomaisen hahmokaartin, se onnistuu lähes mahdottomassa, eli luomaan kokonaisen uuden sarjaformaatin amerikkalaiselle yleisölle. Enää sarjojen jatkumo ei päättynyt vain jakson loppuun, vaan tarinat saattoivat kestää jopa kokonaisen tuotantokauden ja ylikin. Moni moderni sarja on tälle sarjalle velkaa.

5. Police Squad

Jos Mies ja Alaston ase kulttielokuvat ovat juttusi, niin tämä sarja vasta kolahtaakin. Leslie Nielsen uransa murroksella, kun hän viimein vaihtoi draaman komediaan. Nielsenin kyky esiintyä vakavana absurdeissakin tilanteissa on luultavasti peräisin juuri hänen draamataustastaan. Tupakka? Minä tiedän!


6. Star Trek -The Next Generation

Star Trek sarjoista se kaikkein parhain. Uuden sukupolven Trek sarja, jossa mukana kevyempi ote, poistamatta tarinoiden laatua. Juuri tämä sarja teki 1990-luvulla Trekin varsinaisen läpimurron ihmisten sydämiin. 


7. Beavis and Butt-head

MTV:n rääväsuisimmat kommentaattorit aloittivat kommentoimalla ja esittelemällä musiikkivideoita, ennen kuin heistä kehittyi aivan oma juttunsa. Sarja kuvastaa täydellisesti 1990-luvun ilmapiiriä, jopa niinkin paljon että sitä voisi sanoa tuon aikakauden symboliksi.


8. The Muppet Show

Alkuperäinen Jim Hensonin Muppet Show kuuluu jopa jossain määrin yleissivistykseen. Älä anna nukkejen hämätä, tämä show voi olla tehty koko perheelle, mutta siitä voi nauttia myös aikuiset ihmiset.


9. Pulmuset


Perhesarjojen isä, ja äiti...joka vie koko lompakon. Al Bundy on kuin oman elämänsä Aku Ankka, jota riepottelee oma vaimo suorastaan absurdeihin leveleihin asti. Kenkäkauppiaan elämä on joskus hyvinkin vaikeaa.

10. Gravity Falls

Paras ikinä tehty Disney sarja, jossa todella kypsä ote. Eräänlainen lasten Supernatural, josta voi nauttia myös aikuiset. Sisarukset päätyvät kesäleirille, jossa tapahtuu jatkuvasti kummia asioita. 

11. Sherlock Holmesin seikkailut (1984)

Kaikkien aikojen paras Sherlockista ikinä tehty sarja tai elokuva, joka käsittelee uskollisesti, sensuroimattomasti ja viihdyttävästi Sherlockin klassisimpia seikkailuja. Loppujen lopuksi Sherlockia motivoi aina se että hänellä on tylsää, ja tässä sarjassa se välittyy. Se myös onnistuu inhimillistämään Sherlockin hahmoa suuremmalle yleisölle.

12. The Munsters

Hirviö-komediasarjojen äiti ja isä, joka onnistuu usein siinä missä Addams Family usein epäonnistuu, eli tuottamaan tv-sarjan hirviöistä, jota joku jaksaa jopa katsoa. Sympaattinen sarja joka kestänyt ihmeen hyvin aikaa.


13. The Looney Tunes Show

Uudempi, moderni Looney Tunes sarja Seinfieldin tyyliin. Oletko miettinyt miksi Väiski Vemmelsäärellä on hanskat? Tähän, ja moneen muuhun kysymykseen saadaan tässä sarjassa hauska vastaus. 

14. Duckula

Transylvanian linnassa asustaa Duckulan hurja vampyyri suku, joka on loistanut pahuudellaan vuosisatojen ajan. Igor niminen hovimestari elvyttää uuden mestarinsa rituaalilla, mutta laittaakin vahingossa ketchuppia rituaaliastiaan veren sijaan. Lopputuloksena ystävällinen kasvissyöjä vampyyri joka ei vereen koske. Igor yrittää epätoivoisesti esteistä huolimatta saada pahuudellisen kunnian palautettua suvulle tässä sarjassa, joka parodioi lukuisia kauhun klassikoita.

15. The Grim adventures of Billy and Mandy

Billy ja Mandy onnistuvat huijaamaan itse Kuolemaa, ja tekevät hänestä itselleen orjan. Tämä johtaa moniin lukemattomiin kohelluksiin, kun Kuolema yrittää päästä Billyn ja Mandyn otteesta irti. Mutta sopimus on sitova. Sarjassa hauska kyynisyyden sävy joka yhdistyy absurdiuteen.


16. Nikke Knatterton

Alunperin Teräsmies parodiaksi tarkoitettu sarjakuva kääntyy animaatiosarjaksi jopa paremmin kuin sarjakuvamuotoon. Erityistä kiitosta ansaitsee Jarmo Kosken selostus, joka on kuin suoraan urheilulähetyksen hengessä toteutettu, mikä sopiikin hyvin kuvioon. Johtopäätös: Nikke Knatterton on mahtava sarja!

17. My name is Earl

Kovan onnen kundi nimellä suomeksi tunnettu sarja karmasta. Earl kuulee karman käsitteen, ja huomaa elämänsä olevan surkeata. Hän laatii listan kaikista pahoista teoistaan muille ihmisille, ja päättää alkaa korjaamaan niitä kaikkia. Tämä synnyttää mahtavan ketjureaktion, johon sisältyy runsaasti sattumuksia. Karma osoittautuukin jännemmäksi jutuksi kuin alkuun luulisi.


18. Time Squad

Hauska aikamatkailusarja, jossa nuori poika matkustaa robotin ja muskelimiehen kanssa ajassa eri historian aikakausille, tehdäkseen historian läksynsä. Ikävä kyllä monesti historian suurhenkilöt paljastuvat ihan toisenlaiseksi kuin historiankirjat antavat ymmärtää. Robotin äänessä itse Luke Skywalkerin roolista tuttu Mark Hamill. 


19. Kaalit mustissa (The Strangerers)

Monty Python henkinen britti-sarja kahdesta avaruusolennosta planeetalta, jossa kaikki asukkaat ovat kaaleja. Avaruusolentojen perehtyessä Maan tapoihin, he joutuvat tehdä monta käsittämätöntä syömisrituaalia. Suosittelen vahvasti katsomisrituaalia, jota me Maan asukkaat toisinaan harrastamme.


20. The Mask Animated Series

Mainio supersankari parodia animaatiosarja jatkaa siitä mihin sarjakuvaan perustuva elokuva jäi. Ipkiss on mies joka on löytänyt ikivanhan Lokin naamion, jolla hän saa supervoimat, jolla voi tehdä käytännössä mitä tahansa riippuien henkilön luonteesta. Ipkiss itse sattuu olemaan valtava piirrosfilmien ystävä, joten tulos on sen mukainnen. Naamion vastustajiin kuuluu ilkeä tiedemies Pretorius (äänessä Tim Curry), Kapteeni Pervo, Mönjämies, Varjovaras ja Ilmapallomies. Vain muutaman mainitakseni. Hauska ja erittäin oivaltava sarja.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Top 30 Kaikkien Aikojen Parasta Elokuvaa

Synkkääkin synkempi Mikki Hiiri efekti

Tarzanin historia