Top 40 Parasta Komediaa

Osmosis Jones

Jos olet nähnyt Inside Out elokuvan, tässä elokuvassa hieman samanlainen idea, paitsi että kyse on budy cop elokuvasta ihmisen kehon sisällä. Eikä kenen tahansa ihmisen, vaan itse Bill Murrayn. 

Free Guy

Mies saa kuulla olevansa videopelihahmo GTA tyyppisessä vapaan pelityypin videopelissä, eikä enää suostu olemaan pelin vanki. 

Team America

Jo klassikoksi muodostunut South Parkin tekijöiden satiiri Amerikan maailmanpoliisi kuviosta, joka ei loppujen lopuksi ole vanhentunut päivääkään ja jaksaa yhä naurattaa. Lisäksi se muistuttaa kuinka perseestä näyttelijät ovat, mikä on aina hyvä juttu. Parodioi myös osuvasti Thunderbirds sarjaa.

Yhdeksän kuukautta

Hugh Grantin komedia, jossa hän saa kuulla tyttöystävänsä olevan raskaana. Erinomaisia cameo-rooleja Jeff Goldblumilta ja Robin Williamsilta, jotka molemmat varastavat show:n omassa elementissään.

Konttorirotat

Toimistolla työskentely on niin älyvapaata puuhaa, että kun kolmikko päättää ottaa vanhalla elokuvasta opitulla kikalla rahat omaan taskuun, heitä ei voi kuin ymmärtää. Satiirinen elokuva jonka takana on Beavis and Butt-Head:in luoja Mike Judge!

Hiiri jota ei saatu hengiltä

Gore Verbinskin eeppinen slapstick koheltu yksinkertaisella idealla: veljekset saavat perinnöksi kartanon ja lankarullatehtaan. Ainoa vain että kartanossa asustaa hiiri, joka on pakko saada hengiltä jotta kartanon voi myydä. Tietenkin homma paisuu viimeisen päälle övereihin mittoihin. Christopher Walken hauskassa cameo-roolissa. Loppuratkaisukin hauska. Hauska visuaalinen ilme, ja etenkin poikien isän  taulun sielunelämä on mainio...

Housut Pois!

Joukko brittiläisiä tavallisia kundeja päättää epätoivoisella hetkellä ryhtyä strippareiksi tienatakseen leipänsä. Tämä ei kuitenkaan suju ihan niin kuin elokuvissa...nerokas britti-komedia.

Vampires Suck

Twilight elokuvaa ja muitakin vampyyri-elokuvia parodioiva hillitön moderni klassikko, jossa suurin kauhu on että vampyyri menee ja paljastaa itsensä! Selkeitä Mel Brooks vaikutteita ja jopa muutama suora hatunnosto Mel Brooksille.  

Shaun of the Dead

Shaun on tavallinen kundi, jonka kavereita syövät zombiet ja tästä alkaa kohellusta muistuttava selviytymistaistelu. Don't stop now, because i'm having a good time, having a good time...

Black Sheep

Nerokas ja absurdi kauhuparodia, jossa lampaat muuttavat ihmisiä ihmislampaiksi ja ulvovat kuuta! Typeryydessään viihdyttävän nerokas.

Bubba Ho-tep

Elvis ja Kennedy vanhainkodissa pelastamassa vanhainkotia muumiolta, joka imee ihmisten sielun perseen kautta. Hilitön ja absrudi, nerokas ja hauska. Bruce Campbell esittää Elvistä...

Rat Race

Joukko laajan kirjon ihmisiä osallistuu erikoiseen miljonäärien järjestämään kisaan, jossa tavoitteena on päästä rahojen luokse mahdollisimman nopeasti. Mukana monia huippukoomikoita alkaen Rowan Atkinsonista John Cleeseen. 

Mami Hoitaa

Mustan huumorin mainio komedia, jossa myös syvempiä pointteja uskonnosta, huumorista, perheestä...loputon lista. Maggie Smith tekee yllättävän roolin verrattuna tyypillisiin kiltin vanhan rouvan rooleihinsa. Rowan Atkinson myös mainio hukassa olevana pappina, joka löytää elämästään uuden punaisen langan. Patrick Swayze myös hillitön ällöttävänä naistennielijänä, joka on ironinen ja hauska roolivalinta hänelle.

Hot Fuzz

Nerokas elokuva joka parodioi amerikkalaisia kyttäelokuvia absurdeilla käänteillään ja nopeilla leikkauksilla ja tehokeinoilla. 

Warm Bodies

Kaunis, mutta hauska rakkaustarina, jossa zombie kohtaa tavallisen tytön ja rakastuu, ja tästä ei luonnolllisesti selvitä ilman kommelluksia. Kaikilla meistä on nälkäinen sydän...

She's the Man

Teinityttö päätyy pukeutumaan mieheksi ja liittymään miesten joukkoon päästäkseen jalkapallo-joukkueeseen tässä tvallista hauskemmassa romanttisessa komediassa jossa on usein tavallista suurempia oivalluksia, ja onnistuu välttämään joitakin aiheeseen liittyviä kliseitä. 

Diktaattori

Sacha Baron Cohen on loistava näyttelijä ja koomikko. Hänen tyyliinsä kuuluu erilaiset hahmot, jotka ovat kaikki niin erilaisia että häntä ei meinaa tunnistaa. Tämä elokuva esittelee hänen hahmoistaan diktaattorin, joka joutuu pois vallasta ja huomaa maailman toimivan ihan erilailla kuin hän kuvitteli. Hauska ja nerokas satiiri, joka jäänyt Cohenin muiden juttujen varjoon.

Duplex

Hillitön Ben Stiller komedia, jossa pariskunta päätyy raivostuttavan naapurin vainoamaksi. Herttaisen oloisen mummon kohdalla mikään ei ole siltä miltä näyttää. Oikeastaan, herää vaikutelma, että mikään ylipäätään ei ole sitä miltä näyttää. 

Gigli

Hauska kalkkuna, joka on enemmänkin kuin tahattoman hauska komedia. Komediaksi elokuva on luultavasti alunperin tarkoitettukin, vaikka loistaakin tahattomassa typeryydessään. Käsittelee miehen ja naisen eroja ja rooleja hillittömällä tavalla.

Mean Girls

Kultti-komedioiden äiti, jossa satiirisia piirteitä. Pissaliisat johtavat koulua, ja heidän joukkoonsa liittyy kiltti nuori tyttö, joka yrittää mukautua joukkoon. Hauska ja äärimmäisen oivaltava. Lohanin loppupuhe myös upea.

Me, kaksi ja Irene

Jim Carreyn ja Farrelyn veljesten yhteistyö, jossa poliisi joka on aina ollut kiltti kaikille, huomaa että hänellä on mielenterveysongelmia, nimittäin toinen persoona joka valtaa hänet. Kummatkin näistä persoonista ovat kiinnostuneita Irenestä jonka poliisi joutuu ajamaan toiseen osavaltioon uuteen vankilaan.

Idioluutio

Mike Judgen satiiri, jossa tavallinen heppu päätyy syväjäädytykseen, ja herää vuosikymmeniä myöhemmin ajasta, jossa ihmiskunnasta on tullut niin typeriä, että hänestä itsestään on tullut maailman älykkäin ihminen. 

Avaruusboltsit

Mel Brooksin hillitön sci-gi parodia, jossa kyytiä saa niin Star Wars, Alien elokuvat kuin jopa myös Apinoiden Planeetta. Erityisesti kuitenkin Star Wars. Suosittelen kaikille oli sitten fani tai ei.

Nuori Einstein

Erikoinen, mutta hauska satiiri siitä miten paljon Einsteinia arvostetaan vaikka harva osaa edes nimetä hänen keksintöjään. Hän sentään keksi vaahdon olueen ja sähkökitaran! Ja vielä ennen aikojaan! Nerokas mies! Kertakaikkiaan, nerokas mies!

Not Another Teen Movie

Tässä kuka kukin on henkisessä teini-elokuvien parodiassa saavat kyytiä kaikki teini-elokuvien klassikot suorastaan triviaalisen upeasti. Joskus on myös vaikea löytää oikeaa hetkeä jolloin tulee aloittaa taputus kun joku perseilee.

Dracula - Verevä vainaja

Mel Brooksin Dracula aiheisessa parodiassa Leslie Nielsen tekee mainion roolin Draculana, ja kyytiä saa niin Coppolan, kuin myös Bela Lugosin Dracula ja jopa Nosferatu. Enimmäkseen kuitenkin Coppolan elokuva.

Robin Hood - Miehet sukkahousuissa

Mel Brooksin ylistyshuuto Robin Hood elokuville, joista kyytiä saa niin Kevin Costnerin versio kuin Eroll Flynnin klassikko. Kulttielokuvaksi muodostunut erityisesti neitsytlukko kohtauksesta. Ja muistakaa, että hän on ainoa Robin Hood jolla on brittiläinen aksentti...

Bruce Taivaanlahja

Kun Jumala kyllästyy kuuntelemaan Brucen loputtomia kitinöitä elämästä, hän päättää antaa tälle hetkeksi kaiken kaikkivoipaisuutensa, ja katsoa pystyykö hän itse parempaan. Hyvä elokuva siitäkin, että meidän ei tule aina tavoitella liian isoja saappaita, vaan joskus pienempi roolikin voi meille olla hyväksi. Tutkimattomat ovat Brucen tiet.

Dude, Where's my car?

Todella pönttö, mutta hauska komedia, jossa urpo kaksikko huomaa krapulaisena aamuna että auto on kadonnut, ja että edellinen ilta on täysin pimennossa. Kaksikko lähtee selvittämään mysteeriä jossa lopulta vaarassa on koko Maapallon kohtalo...

Yes Man

Jim Carreyn hillitympi komedia hillitympään makuun, jossa hän esittää miestä joka kultin perehdystyksen myötä päättää sanoa kaikkiin kysymyksiin vastaukseksi Kyllä. Tämä johtaa tietenkin järjettömiin tilanteisiin. Perustuu kirjaan, joka perustuu tosi-tarinaan. Mukana ihana Zooey Deschannel.

Sähköputkimies

Ben Stillerin ohjaama satiiri yksinäisestä kaapelimiehestä, jota esittää Jim Carrey. Loputon määrä elokuvaviittauksia. Voidaan tulkita niin kauhuna kuin komediana, mutta kaikesta huolimatta mestariteos. 

School of Rock

Jack Blackin ainoassa hyvässä elokuvassa hän näyttelee epäonnistunutta rock-muusikkoa, joka päättää maksaa vuokransa huijaamalla itsensä sijaisopettajaksi. Koulussa hän huomaa oppilaiden lahjan musiikin parissa, ja ryhtyy luotsaamaan heistä salaa rock-bändiä. Mainio soundtrack. 

Elukka

Adam Sandlerin tuottama elokuva poliisimiehestä, joka saa onnettomuuden seurauksena eläimellisiä kykyjä ja ominaisuuksia. Typeryydessään hauska komedia.

Anger Management

Sandlerin näyttelemä tavallinen jamppa kärsi raivonhallinta ongelmista, ja joutuu episodin vuoksi Jack Nicholsonin näyttelemän mielipuolen erikoisia metodeja käyttävän terapeutin hoidettavaksi. Kaikki ei ole kuitenkaan sitä miltä näyttää, vaikka ongelma itsessään on todellinen...

Waterboy

Adam Sandlerin elokuva, joka saattaa hämmentää listalla, jolla on monia niinsanotusti oikeasti hyviäkin elokuvia. Mutta kaikilla meillä on quilty pleasure elokjuvamme. Sitäpaitsi tämän komedian hienous on enempi Kathy Batesin mainiosta roolisuorituksesta äitinä, joka on aina oikeassa. Vai onko? Harva komedia käsittelee äitisuhdetta niin että voi nauraa itselleen. Eli puskafarssi-komedia jolla salttua syvempää sanomaa.

Valehtelija, valehtelija

Poika päättää toivoa Jim Carreyn esittämän lakimies isän lopettamaan valehtelun yhdeksi päiväksi, mikä johtaa loputtomaan kohelteluun. Yksi Carreyn parhaista komedioista. Monessa kohtaa oivaltava ja hauska.

Big Daddy

Adam Sandlerin esittämä vastuuton ja laiska urpo saa vastuulleen veljensä lapsen, ja joutuu etsimään epämääräisiä isällisiä taitoja. Hauska ja sympaattinen elokuva, jossa sanoma siitä kuinka isyyttä ei tarvitse kuitenkaan ottaa niin kirjaimellisen tarkasti tai vakavasti.

Päiväni Murmelina

Bill Murrayn klassikkoelokuvassa hän päätyy viettämään samaa päivää uudestaan ja uudestaan piskuisessa kylässä. Elokuva synnytti käsitteen murmelipäivä, ja sitä on sittemmin varioitu lukuisissa tv-sarjoissa ja elokuvissa loputtomiin, voittamatta kuitenkaan alkuperäistä. Murmelilla tärkeä ja hauska allegorinen rooli elokuvassa.

elf

Will Ferrellin esittämä levoton tonttu lähtee etsimään isäänsä suurkapungista vietettyään koko elämänsä Joulupukin pajassa. Hauska joulukomedia.

What about, Bob?

Bill Murrayn esittämä Bob on terapiaa vailla oleva potilas, joka kuitenkin saapuu terapeutin perässä hänen perheensä viettämälle kesälomalle, eikä jätä häntä hetkeksikään rauhaan.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Top 30 Kaikkien Aikojen Parasta Elokuvaa

Synkkääkin synkempi Mikki Hiiri efekti

Tarzanin historia