Parhaat Marvel TV-sarjat

Jessica Jones

Jouluna 2010 Melisa Rosenberg oli työstämäss AKA Jessica Jones nimistä sarjaa ABC:lle Tail Girls Productionsin, ABC Studiosin ja Marvel Televisionin tuottamana. Sarja joka perustui Alias nimiseen sarjakuvaan, ja siinä pääosassa olevaan Jessica Jones hahmoon, tulisi kanavalle vuonna 2011. Marvel Televisionin pomo Jeph Loeb, Joe Quesada, Alan Fine ja Howard Klein toimisivat vastaavina tuottajina, Alias sarjakuvan kirjoittanut Brian Michael Bendis taas toimisi sarjan konsulttina.

Loeb kertoi että sarja kertoisi epäonnistuneesta supersankarista joka uudelleenrakentaa elämänsä yksityisetsivänä New Yorkin kaupungissa. Sarjassa vierailisi Carol Danvers ja Luke Cage. Jossain vaiheessa puhuttiin jopa Carol Danversiin keskittyvästä sarjasta jossa Jessica Jones olisi pienemmässä roolissa ja hetken aikaa oli jopa epäselvää millä kanavalla sarjaa esitettäisiin. Lopulta kuitenkin päädyttiin yhteistyöhön ABC:n ja Netflixin välillä. Kuten Daredevil, myös Jessica Jones olisi Iron Fistin ja Luke Cagen sarjojen ohella Defenders mini-sarjassa.

Jessica Jones on jopa sarjakuvavastinettaan parempi tv-sarja, jossa on vahva naishahmo johon on helppo kohdistaa ihailunsa. Tämä saattaa olla yksi ensimmäisistä onnistuneista naispuolisen supersankarin omista elokuva tai tv-produktioista, jossa on onnistuttu tuomaan lisäksi paljon syvyyttä sen hahmoihin. Parasta mitä ABC yhtiön alla on ikinä tehty.

Sarjaa tehtiin yhteensä 3 tuotantokautta eli 39 jaksoa.

Legion

Kun Noah Hawley oli saanut Fargon ensimmäisen tuotantokauden valmiiksi vuonna 2014, hän sai mahdollisuuden kehittää ensimmäisen näytellyn tv-sarjan perustuen X-Men sarjaakuviin joita hän oli fanittanut lapsesta asti. Hawley työsti kaksi erilaista ideaa potentiaalisesta sarjasta joihin kuului Helvetintulen klubiin perustuva tv-sarja, josta hän ei kuitenkaan ollut kiinnostunut. Hän päätti työstää X-Men elokuvasarjan käsikirjoittaja ja tuottaja Simon Kinbergin kanssa uutta ideaa sarjasta. Kaksikon keskustellessa ideoista joita ei oltu toteutettu genressä, he päätyivät valitsemaan David Hallerin eli Legionin hahmon sarjan aiheeksi. Hawley koki hahmon kiinnostavaksi sen mielenterveysongelmien vuoksi ja koska tämä tarjosi potentiaalisesti uniikin asetelman sarjalle. Hän esitteli idean pahiksen uutena esittelynä ja rakkaustarinana.

Idea meni läpi ja FX tilasi sarjan pilotin Marvel Televisionin ja FX Productionin tuottaessa sarjan Hawleyn kirjoittaessa sen.

Hawley otti sarjaan vaikutteita Eternal Sunshine of the Spotless mind elokuvasta ja Terrence Malickista. Hän vertasi sarjaa jopa Breaking Bad sarjaan, viitaten siihen ”supersankareiden Breaking Badinä”. Hän otti inspiraatiota toki myös David Lynchiltä. Hän selitti sarjan rakennetta hahmon kautta, sillä jos hahmolla on skitsofrenia, myös hänen sarjansa on lievästi skitsofreeninen. Hahmo ei ole varma mikä on todellista ja mikä ei. Yksi hänen vertailukohteensa oli myös Liisa Ihmemaassa kirjat. Hän myös koki että sarja on kuin palapeli joka tulee ratkaista.

Kokonaisuudessaan Legion sarja on erinomainen supersankari sarja joka tekee jotain erilailla. Se tuntuu enemmän hahmoon perehtymiseltä kuin pakolliselta X-Men sarjalta, ja jopa jossain määrin ihan omalta jutultaan, eksistentiaaliselta tutkielmalta, joka toki pidemmässä kaaressa alkaa nopeasti kyllästyttämään.

Legion sarjaa tehtiin 3 tuotantokautta eli 27 jaksoa.

Runaways

Brian K. Vaughan palkattiin Marvel Studiosin toimesta kirjoittamaan käsikirjoitus hänen luomaansa Runaways sarjakuvaan perustuvaan elokuvaan vuonna 2008. Peter Sollettin oli tarkoitus ohjata elokuva ja jo kuukausi myöhemmin Drew Pearce palkattiin käsikirjoittamaan uusi käsikirjoitus. Vauhdikkaasti alkanut tuotantovaihe kuitenkin keskeytyi jo samana vuonna johtuen Avengers elokuvasta. Lopulta puheeksi nousi tv-sarja muotoon kääntäminen.

Marvel Television yhdessä ABC Studiosin kanssa päätti etsiä sopivan tekijän sarjalle, joka lopulta löytyi Josh Schwartz ja Stephanie Savage parivaljakosta. Loeb vertasi sarjaa O.C. - sarjaan supersankareilla ja sarjan henki säilytettiin samana kuin sarjakuva versiossa.

Sarja on erinomainen. Se onnistuu täyttämään kaikki lupauksensa, mutta se kuitenkin eroaa sopivissa määrin sarjakuvasta ja ennen kaikkea sillä on looginen loppu.

Sarjaa tehtiin yhteensä 3 tuotantokautta eli 33 jaksoa.



WandaVision

Kolme viikkoa on kulunut Avengers: Endgame elokuvan tapahtumista, ja Wanda ja Vision elävät normaalia lähiöelämää, yrittäen piilottaa todelliset luonteensa naapureilta. Kaikki ei kuitenkaan ole sitä miltä näyttää. Sarjan jokainen jakso ottaa vaikutteita eri aikakausien tv-sarjoista, mutta myös Wandan ja Visionin sarjakuvavastineiden tarinasta. Sarjaa on tehty toistaiseksi 1 tuotantokausi joka sisältää 9 jaksoa.

The Falcon and the Winter Soldier

Kuusi kuukautta on kulunut Avengers Endgame elokuvan tapahtumista. Sam Wilson ja Bucky Barnes lyöttäytyvät yhteen pelastaakseen maailman globaalilta patrotismin vastaiselta uhalta. Sarjaa on toistaiseksi tehty 1 tuotantokausi joka sisältää 6 jaksoa.  


Moon Knight

Marc Spector niminen palkkatappaja, jolla on D.I.D. Hän joutuu keskelle mysteeriä, johon liittyy egyptiläisiä jumalia ja lukuisia persoonia. Sarjaa on tehty 1 tuotantokausi joka sisältää 6 jaksoa.

Hawkeye

On kulunut yksi vuosi Avengers Endgamen tapahtumista, ja Clint Barton joutuu työskentelemään Kate Bishop nimisen naisen kanssa kohdatakseen menneisyyden vihollisensa. Sarjaa on tehty 1 tuotantokausi joka sisältää 6 jaksoa.

Loki

Varastettuaan tesseractin Avengers Endgame elokuvan aikana, Loki synnyttää itsestään vahingossa alternatiivisen version, joka kohtaa multiversumia vahtivan järjestön, joka vaatii häntä joka kohtaamaan oman katoamisensa, tai sitten auttamaan heitä voittamaan isomman uhan. Sarjaa on tehty 1 tuotantokausi joka sisältää 6 jaksoa. Lisää on tulossa.

X-Men: The Animated Series

Saban Entertaiment tunnetaan ehkä parhaiten Power Rangers konseptin tuomisesta Amerikkaan. Eräänlaisia supersankareita nuokin ovat, joten käy oikeastaan järkeen että he myös tuottivat X-Men animaatiosarjan. Sarja otti inspiraationsa suoraan Chris Claremontin X-Men tarinoista, jättäen Stan Leen tarinat kokonaan pois. Sarjan visuaalinen ilme tuli Jim Leen piirtämistä X-Men tarinoista, jotka olivat melko tuoreita sarjan ilmestyessä ja tekoaikaan. Sarjaa tehtiin jopa 5 tuotantokautta ja yhteensä kaiken kaikkiaan 76 jaksoa ja se on ehdoton klassikko, ja hyvä tapa perehtyä X-Meniin. 

Spider-Man: The Animated Series

Spider-Manin animaatiosarja jatkoi X-Menin, Iron Manin ja Fantastic Fourin linjaa Marvelin animaatiouniversumissa. Sarja keskittyy Peter Parkerin lukio-aikoihin Empire State Universityssä. Spider-Manin syntytarinaa ei jäädä kertomaan vaan siirrytään suoraan asiaan.

Sarja kuitenkin esittelee lähes kaikki Hämähäkkimiehen tärkeimmät viholliset, kuten Kingpinin, Vihreän Menninkäisen, Liskon, Shockerin, Tohtori Mustekalan, Mysterion, Skorpionin, Rhinon, Vulturen ja jopa melko tuoreeltaan Venomin. Myös Gwen Stacy, Mary Jane Watson ja Felicia Hardy (Musta Kissa) esitellään. Lisäksi sarjassa vilahtaa lukuisia muita supersankareita, kuten X-Men, Ihmeneloset, Iron Man, War Machine, Daredevil, Blade, Doctor Strange, The Punisher ja Kapteeni Amerikka.

Saban yhtiön tuottaessa X-Men animaatiosarjan, Spider-Maniä tuotti juuri perustettu Marvel Films Animation yhtiö. X-Menin ohella se oli pitkään pisimpään jatkunut animaatiosarja Marvelilta ja pisimpään jatkunut Spider-Man animaatiosarja. Ultimate Spider-Man ohitti kuitenkin tämän ennätyksen.

Realistisia aseita esiintyi sarjassa lähinnä flashbakckeissä, kuten The Punisherin syntytarinan kuvauksessa, mutta sarjaa ei ole erityisemmin sensuroitu sen enempää kuin mitään muitakaan ajan sarjoja. Sarjan kirjoittajatiimiin kuului Batman: The Animated Series sarjan kirjoittajia, kuten Brynne Stephens, Marv Wolfman, Gerry Conway, Marty Isenberg, Robert N. Skir, Len Wein ja Sean Catherine Derek. Heistä osa tunnetaan jopa sarjakuvien kirjoittajina.

Sarjan animaattorit näkivät paljon vaivaa New York Cityn kuvaamiseen autentiseksi ottamalla useita kuvia New Yorkin arkistoista koskien kattokuvia. Myös karttoja käytettiin ja jokainen rakennus on mahdollisimman oikea.

Aerosmithin Joe Perryn esittämä musiikki jonka on kirjoittanut Shuki Levy, täydentää hienosti sarjan maailmaa.

Sarjaa tehtiin yhteensä 5 tuotantokautta ja kaiken kaikkiaan 65 jaksoa. Se kuuluu lähes yleissivistykseen ja on X-Menin ohella pakollisia katsottavia. 


Spider-Man: The New Animated Series

MTV tilasi Spider-Man sarjan juuri kun ensimmäinen Sam Raimin elokuva oli tullut, ja sarjan oli tarkoitus olla Ultimate Spider-Man sarjakuvien kaltainen, mutta elokuvan suosion myötä se muutettiin muisuttamaan elokuvaa. Sarjan tuottajana hääräsi Ultimate Spider-Man sarjakuvia käsikirjoittanut Brian Michael Bendis.

Sarja seuraa ensimmäisen Spider-Man elokuvan jälkeisiä tapahtumia, joten Norman Osborn on sarjan alussa juuri kuollut, ja Peter, Harry ja Mary Jane käyvät Empire State Universityssä koulua. Harry haluaa yhä kostoa Spider-Manille, ja Peter kohtaa sillä välin uusia vihollisia joihin kuuluu Lisko, Kraven ja Electro. Hän kohtaa myös psyykkisiä voimia omaavat kaksoset.

Sarjaa tehtiin yhteensä 13 jaksoa ja lähes jokaisessa niistä on joku cameo-roolissa. Osin juurikin cameoiden ja sen vuoksi että se perustuu Sam Raimin elokuvien maailmaan tekee sarjasta pakollisen jokaisen Spider-Manin fanin katsottavan. 


The Spectacular Spider-Man

Jälleen uusi Spider-Man sarja. Tämä versio otti inspiraationsa Stan Leen/Steve Ditkon/John Romita Seniorin sarjakuvista, mutta myös Sam Raimin Spider-Man trilogiasta ja Ultimate Spider-Man sarjakuvista. Alunperin sarja suunniteltiin ilmeisesti suoraan dvd:lle. Greg Weisman ja Victor Cook vastasivat sarjan tekemisestä. Sarjan animointityyli oli simppeli, letkeä ja hauska, mutta siinä oli silti ainekset vakavampaan kerrontaan. Teemakappaleen teki The Tender Box yhtye, ja hyvänen aika se jää soimaan päässä monta viikkoa!

Weisman on sanonut että kääntääkseen Spider-Man sarjakuvan animaatiomuotoon, he noudattivat niin sanottua ”5:n C:n sääntöä” joka koostuu seuraavista sanoista: ”Nykyaikainen (contemporary), koossapysyvä (cohesive), yhtenäinen (coherent), klassinen (classic) ja ikoninen (iConic)”. Weisman tutki kaikkia hahmoja löytääkseen heidän ydinolemuksensa, ja siksi sarja yhdistääkin tarinoita ja hahmoja toisiinsa.

Esimerkiksi Flash Thompsonin tajuttiin olevan kiusaaja joka on pohjimmiltaan kunnollinen tyyppi, kun taas Shockerin tajuttiin olevan pelkkä puku ilman hahmoa, joten hänet yhdistettiin Montanaan.

Weisman toivoi että sarja olisi saavuttanut 65 jaksoa, mutta vain 2 tuotantokautta ja yhteensä 26 jaksoa saatiin tehtyä ennen sarjan lopetusta. Valitettavasti sarjan suosio sekä dvd:eiden myynti ei ollut riittävä.

Kolmannella tuotantokaudella olisi ollut mukana Carnage, Mörkö, Aaveajaja, Hydro-Man ja Skorpiooni kuten myös Marina Sirtis olisi esittänyt Emily Osbornia. Curt Connors olisi ollut Floridassa yrittämässä luoda lääkettä Electrolle. Suunnitelmissa oli myös suoraan dvd:lle tehtävä elokuva jossa oltaisiin Floridassa. Elokuva olisi sijoittunut kausien 2 ja 3 väliin. Elokuvalle olisi tehty jatko-osia jokaiselle kaudelle. Myös Mister Negative hahmo olisi esitelty tuoreeltaan animaatiosarjassa. Tarkoitus oli myös käsitellä Peter Parkerin vanhenemista aina avioliittoon Mary Janen kanssa.


Hulk and the Agents of S.M.A.S.H.

Aivan loistava Hulk sarja täynnä huumoria ja toimintaa!

Sarjan käsikirjoituksesta vastasi Paul Dini ja Henry Gilroy ja sarja kertoo Rick Jonesin online tosi-tv sarjan perspektiivistä, jonka tarkoituksena on parantaa Hulkin imagoa sankarina. Hulk kokoaa itselleen ikäänkuin vahingossa oman tiimin Hulktaresta, Punaisesta Hulkista, A-Bombista ja Skaarista.

Sarjaa tehtiin valitettavasti vain 2 tuotantokautta eli 52 jaksoa. 


Hit-Monkey

Hit-Monkey ja Bryce Fowler niminen palkkatappaja joutuvat tekemään yhteistyötä. Hauska sarja, jota on tehty 1 tuotantokausi eli 10 jaksoa.

What If...?

Sarja käsittelee vaihtoehtoehtoisia multiversumiin sijoittuvia versioita tutuista Marvel Studiosin elokuvien hahmoista. Kertojana toimii Seuraaja (Watcher) joka on todsitanut näistä loputtomista tapahtumista jokaisen, puuttumatta niihin. Sarjaa on tehty 1 tuotantokausi joka kattaa 9 jaksoa. Työnalla on jo toinen kausi joka sisätäisi saman verran jaksoja.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Top 30 Kaikkien Aikojen Parasta Elokuvaa

Synkkääkin synkempi Mikki Hiiri efekti

Tarzanin historia