DC New 52/Marvel Now/all new, all different Marvel – Mitä jäi käteen?
DC New 52
DC New 52 oli täydellinen katastrooffi. Seuraavassa videossa tästä enemmän:
https://www.youtube.com/watch?v=bgU3MBShRNY&t=87s
Yhdyn jokaiseen näkemykseen. Mutta jotain pieniä helmiä siitä jäi minusta käteen.
JUSTICE LEAGUE
-Geoff Johns ja Jim Lee ja taustavoimana Scott Williams. Nämä ovat syyt miksi tein vihdoin poikkeuksen, ja otin luettavaksi uutta/nykyistä Justice Leagueta. Lisäksi uusi tiimi vaikutti hyvältä, ja kiinnostavalta. Ja tämä oli tietenkin juuri niin hyvää kuin odotinkin. Tarina paranee seuraavassa tarinassa/kokoelmassa. Jim Lee poistuu lehdestä, mutta hahmojen kemia kehittyy entisestään. Geoff Johnsin juoksuissa on hyvä muistaa että ensimmäinen kokoelma on vielä lämmittelyä, ja vasta toisen kohdalla päästään vauhtiin.
WONDER WOMAN
-Vaikka Brian Azzarellon viimeisin työ, Flashpointin tie-in Batman mini-sarja ei ollutkaan niin hyvä, on Azzarello silti yhä erittäin hyvä kirjoittaja ja yksi parhaimmista moderneista Batman kirjoittajista. Kuten myös yksi parhaimmista moderneista DC kirjoittajista. Vaikka kuvitus ei vetoa minuun valtavasti ainakaan kuvittajasta päätellen, se on silti aiheeseen sopivaa. Ja hyvää tavaraahan tämä on.
AQUAMAN
Brightest Day osoitti, että Geoff Johns tietää mitä tekee kirjoittaessaan Vesimiestä, ja se myös palautti hiukan kiinnostusta hahmoon joka oli koko 90-luvun etsimässä suuntaa, niin kuin se on etsinyt jo pitkän aikaa. Ja kuvituksesta vastaa Ivan Reis, joka on yksi Johnsin parhaimmista työpareista. Aquamaniä on onnistuttu uudistamaan oikein vain kerran Justice League: Year One:ssa, mutta ei tämäkään silti huonoimpia yrityksiä ole.
THE FLASH
-Francis Manapul oli mukana Geoff Johnsin Flash rupeamassa, joten huippusarjan laatu ei laskekaan. Lisäksi Manapul on nousevia uusia tekijöitä, ja niille tulee antaa mahdollisuus. Lisäksi on mielestäni aika vähän hetkiä, jolloin Flash tarinoissa olisi menty pieleen. Eikä menty nytkään.
THE SAVAGE HAWKMAN
-Batman kirjoittaja Tony S. Daniel ei ole ehkä parhaimpia kirjoittajia alalla, mutta ei mielestäni missään nimessä huonoimpia. Philip Tanin kynänjälki on myös miellyttävä. Ja ennen kaikkea hahmo kiinnostaa. Ja homma toimii.
GREEN LANTERN
-Sama tiimi ja sama setti, ei mitään syytä lopettaa lukemista. Mutta kun tiimi sen sijaan vaihtui, oli hieman koska Geoff Johns on onnistunut tekemään Green Lanternin maailmasta niin omanlaisensa, että sitä ei tulla heti tekemään toistamiseen.
BATGIRL
-Gail Simone tekee saman Batgirlille minkä teki Wonder Womanille. Pakko tosin myöntää että paikoin tarina on jähmeää jankkausta, mutta jos tykkää Simonesta ja Batgirlistä, saa mitä haluaa.
ANIMAL MAN
-Jeff Lemire käsikirjoittamassa ja Travel Foreman ja Dan Green piirtämässä. Mahtavaa settiä. Laittaisin tämän mielelläni Grant Morrisonin Animal Manin viereen.
TEEN TITANS
-Tämä todella sai minut uudestaan innostumaan Teen Titansista, ja vielä tuntemattomilla hahmoilla, se jos jokin on onnistuminen. Mutta silti: Todella hitaasti etenevää sarjakuvakerrontaa.
BATMAN
-Scott Snyder onnistuu joissakin asioissa jopa Morrisonia paremmin. Sen tunnustaminen on minulle itsessään jo vaikeaa.
BATMAN/SUPERMAN
-Eka juoksu on jo nyt ehdoton klassikko.
NEW SUICIDE SQUAD
-Onnistuu siinä missä pitääkin.
RESURRECTION MAN
-Koukuttaa välittömästi jo ekassa volumessa, mikä onkin tarkoitus.
Marvel Now
All-New X-Men, Deadpool, Guardians of the Galaxy, Savage Wolverine, The Superior Spider-Man, Thunderbolts, Young Avengers ja Ms. Marvel olivat kaikki rautaa.
All new, all different Marvel
Doctor Strange Vol. 4, Infamous Iron Man, Invincible Iron Man Vol. 3, Ms. Marvel Vol. 4, Old Man Logan Vol. 2, All-New Hawkeye Vol. 2, All-New X-Men Vol. 2, Carnage Vol. 2, Guardians of the Galaxy Vol. 4, Spider-Man 2099 Vol. 3 ja Web Warriors ovat kaikki lukemisen arvoisia.
Tässä Marvel vie selvän voiton. Mutta miksi?
Marvelin onnistuu tekemään sarjakuvistaan helpommin lähestyttävämpiä kuin DC. Näiden kaikkien kolmen tapahtuman tarkoitus on saada uusia lukijoita. Niitä saa kun yritetä tehdä asioista liian monimutkaisia. Uuden lukijan on mahdoton päästä mukaan sarjakuvaan jossa kerrotaan viittauksia aiemmista tapahtumista, mahdollisimman sekavalla tavalla. Edes vanha lukija ei pysty pysymään näissä perässä.
Kommentit
Lähetä kommentti