Harry Potter -Huonointa sylttyä Hollywoodista!

Potter leffat onnistuvat olemaan sekä huonoja kirjoihin perustuvia leffoja, huonoja saagan osia, huono yhtenäinen saaga kokonaisuudesssaan, huonoiten kirjoitettu yhtenäinen saaga, huonoiten näytelty yhtenäinen saaga, huonoiten näyteltyjä yksittäisiä leffoja, huonoiten leikattuja leffoja, huonoiten tehostettua, epäomaperäisimmin taiteellisien ratkaisujen suhteen ideoituja...
Voisin jatkaa listaa loputtomiin, ja tulen silti tulokseen, jonka voin tiivistää sanomalla että Potter leffat ovat huonointa mitä elokuva- ja tv-sarja-alalla on koskaan tehty.
Jopa Twilight saaga, joka perustuu huomattavasti huonompaan ja mielikuvituksettomampaan ja yksinkertaisempaan ja huonommin kirjoitettuun kirjasarjaan, on elokuvasaagana onnistuneempi.
Ja se on aika paljon leffoilta joiden käsikirjoitus on täynnä elokuvahistorian suurimpia idioottimaisuuksia, tylsimpiä hahmoja, laiskimpia juonellisia ratkaisuja, huonointa näyttelemistä ja kauttaaltaan muutenkin toivottomimman asetelman.
Kaikki oivaltava Potter leffoissa esiintyy kolmannessa elokuvassa, Azkabanin vanki. Lukuunottamatta tietysti Helena Bonham Carterin laittamista Bellatrix Lestrangen rooliin, jossa hän osoittaa että vanhasta iästään ja historiastaan huolimatta hän kykenee näyttelemään yhä nuorekasta, villiä ja jopa oikeasti uhkaavaa pahista.
Oikeastaan olisin katsonut ennemmin elokuvan jossa Bellatrix olisi ollut pääpahiksena Voldemortin sijaan. Vanhemmat näyttelijät ovat toki kautta leffasarjan hyviä, mutta joko he eivät saa tarpeeksi ruutuaikaa pääasiassa typerien leikkausten takia, tai blankkojen käsikirjoituksellisten ratkaisujen vuoksi tai sitten heidän roolinsa pitkin leffasarjaa on muuten vain mitättömämpi kuin kirjoissa.
Potter leffat eivät siis oikeastaan onnistu missään. Ja typerimmät ratkaisut koko elokuvasarjassa oli palkata Chris Columbus ja Dan Yantes elokuvien ohjaajiksi, ja Daniel Radcliffe Potterin näyttelijäksi. Emma Watsoninkin saama arvostus näyttelijänä on mielestäni turhaa verrattuna siihen arvostuksen määrään ja hänen kykyihinsä.
Hän on pääosa kolmikosta toki potentiaalisin. Ja varsinainen nuorten näyttelijöiden helmi on minusta Evanna Lynch joka ei täytä kaikkia piirteitä kirjasarjan Luna Lovegoodin hahmosta, mutta hän vangitsee hahmon keskeisimmän olemuksen valkokankaalle huomattavasti paremmin kuin useimmat muut lapsinäyttelijät omansa.
Toinen häiritsevä seikka lapsinäyttelijöissä on, että useimmat heidän näyttelemänsä hahmot ovat leffoissa täysin turhaa vailla minkäänlaista persoonaa tai roolia, lähinnä merkityksessä "tämä on tämä ja tämä taas tämä".
Kauttaaltaan se on myös muutenkin yleinen ongelma mitä tulee erityisesti kohtauksiin joissa esiintyy flashbackejä tai suuria joukkokohtauksia, joissa kyseisillä hahmoilla oli huomattavasti merkittävämpi rooli kirjoissa.
Myönnettäkööt että viimeisessä leffassa tehdään Potterin ja Voldemortin välisestä lopputaistelu kamppailusta huomattavasti sekä toiminnallisempi että muutoinkin parempi, hauskempi ja kiinnostavampi ja elävämpi, mutta silloinkin se on vain keskitasoa.
tule varmaan ikinä käsittämään miten voidaan epäonnistua jossakin näin pahasti, mutta selvää on, että jokaineEn n saagan ohjaaja, leikkaaja, pääosannäyttelijä, käsikirjoittaja ja tehosteista vastaava taho tulee olemaan minulla boikotissa hautaan asti, sillä en ole koskaan nähnyt, ja tulekaan varmasti näkemään, yhtä toivotonta suoritusta.
Täten siis todella julistan Potter elokuvat pahimmaksi paskaksi jota Hollywoodissa on ikinä tuotettu, ja kakkossijalle laitan Twilight saagan, kolmossijalle Jonah Hex leffan ja neljänneksi From Hell elokuvan.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Top 30 Kaikkien Aikojen Parasta Elokuvaa

Synkkääkin synkempi Mikki Hiiri efekti

Tarzanin historia