Top 20 kaikkien aikojen sarjakuvafilmatisointia

20. Alien vs. Predator (2004) 

Elokuva onnistuu hyvin kiteyttämään kahden rodun välisen eeppisen taistelun lähes 10 vuotisen sarjakuvahistorian yhteen elokuvaan.

19. Batman: Under the Red Hood

Elokuva joka onnistuu pakkaamaan yhteen elokuvaan Batmanin pidemmän tarinakaaren, ja onnistuu olemaan parempi kuin jopa alkuperäinen. Jokeri on elokuvassa kerrankin hulvaton ja tarina on paljon synkempi kuin Nolanin Batmanissä. Vaikka se keskittyy yhteen keskeltä otettuun tarinakaareen, se onnistuu silti tekemään siitä tarinallisesti ymmärrettävän myös niille joille Batman ei ole niin tuttu.


18. Captain America: The First Avenger 

Elokuva on täynnä yksityiskohtia joita harvemmassa Marvel elokuvassa on. Lisäksi se on hauska ja ennen kaikkea se on Joe Johnstonin ohjaus. Plus se on pulppia. Plus se noudattaa aivan omaa käsikirjoitustaan, ja ottaa mallia sarjakuvista vain pakollisissa kohdissa. Tähän ei pysty sen jatko-osat. Yleensäkin sarjakuvaelokuvat jotka perustuvat pitkään jatkuneeseen sarjakuvaan pitäisi tehdä näin. Kun vertaa vaikka Thorin elokuvaan, tuntuu se ontolta verrattuna The First Avengeriin. Origin tarina tulee tehdä kunnolla ja täysillä, ja tässä on malliesimerkki siitä että miten.

17. The Crow (1994)

The Crow on lähes täydellinen sarjakuvafilmatisointi. Se perustuu yhden kokoelman pituiseen tarinaan, mutta onnistuu silti olemaan ratkaisuissaan yllättävä ja mielenkiintoinen. Sen erot sarjakuvaan ovat oikeastaan vain plussaa, koska siten sarjakuvalla on yhä jonkinlainen merkitys eroavaisuudessaan. Elokuva on selvästi tehty samalla luomisvimmalla kuin sarjakuva ja siitä kiitos kuuluu Alex Proyasille.

16. Deadpool (2016)

Elokuva onnistuu taltioimaan Deadpoolin vaikeasti tallennettavan maailman elokuvamuotoon, ja kykenee olemaan oikeasti hauskakin siinä samalla. Hyvä aloitus pitkällekin elokuvasarjalle. Oikeastaan täydellinen.

15. Heavy Metal (1981)

Heavy Metal elokuva onnistuu tallentamaan sarjakuvan luonteen hyvin, vaikka se onkin hankalaa. Antologiasarjakuvasta kun on hyvin hankala vääntää sen ihmeellisempää elokuvaa.
14. Dredd (2012)

Onnistuu tallentamaan Judge Dredd sarjakuvien kovanaamaisen ja synkän ilmeen erinomaisesti.

13. Justice League: Doom (2012)

Onnistuu kertomaan jotain uutta Batmanistä ja hänen suhteestaan Justice League:hun. Paljastaa myös Batmanin ainoan heikkouden ja onnistuu kertomaan syvemmän tarinan kuin useimmatkaan näytellyt elokuvat.

12. Kingsman: The Secret Service (2015)

En ole lukenut sarjakuvaa, mutta tämä on ensimmäinen kerta kun Mark Millarin sarjakuvaan perustuva elokuva tuntuu Millarilta. Tässä ei onnistunut Kick-ass joka perääntyy kun pitäisi mennä karumpaan suuntaan.
11. The Mask (1994)

Vaikka The Mask ei olekaan kovin uskollinen sarjakuvalle, siinä onnistutaan luomaan kokonaan uusi ja hauska juttu. Malliesimerkki siitä miten voidaan onnistua vaikka ei oltaisikaan niin uskollisia sarjakuvalle. Sarjakuva tosin on silti paljon väkivaltaisempi ja raaempi.
10. Mystery Men (1999)

Hauska elokuva. En ole lukenut alkuperäistä sarjakuvaa, mutta elokuva on sen verran mielenkiintoinen että onnistuu pitämään kiinni ja mukana. Ben Stiller on yksi parhaimmista koomikoista.

9. The Punisher (2004)

Loistava esimerkki siitä miten käyttämällä yhden sarjakuvajuoksun tarinaa, voidaan luoda hahmolle todella uskollinen elokuva. Elokuvahan perustuu pääosin Garth Ennisin The Punisher sarjakuviin.

8. Road to Perdition (2002)

Jopa siitäkin huolimatta että elokuva ei tuokaan mitään uutta sarjakuvaan nähden, se on kuitenkin hyvin ohjattu elokuva. Sitä ei edes tunnistaisi sarjakuvaan perustuvaksi elokuvaksi ellei tietäisi.

7. The Rocketeer (1991)

Jo toinen Joe Johnstonin elokuva tällä listalla. Onnistuu hyvin näyttävästi tekemään lähes tuntemattomasta sarjakuvahahmosta sekä todellisen että kiinnostavan tuntuisen. Jos Indiana Jones olisi supersankari...

6. Scott Pilgrim vs. the World (2010)

Elokuva joka onnistuu olemaan jopa sarjakuvaa parempi. Ja onnistuu mahduttamaan sen tarinan yhteen elokuvaan, ja tarjoamaan vaihtoehtoisen lopun. Draamatarina joka uppoaa myös pojille.
5. Sin City (2005)

Toinen esimerkki elokuvasta joka on sarjakuvaa parempi. Elokuvan ohjaus saa kiitoksen, ja erityisesti visuaalinen ilme. Elokuva muutti jopa hiukan elokuva-alaa itsessään.
4. Superman (1978)

Donnerin Teräsmies on jotain mitä ei voi sanoin kuvata, se on vain itse nähtävä. Ensimmäiset kaksi Donnerin tekemää Teräsmiestä saivat Hollywoodin ensimmäistä kertaa ottamaan sarjakuvaelokuvat edes hiukan vakavammin. Tehosteet ovat upeat. Juuri tältä Teräsmies elokuvan pitää näyttää.

3. V for Vendetta (2006)

Elokuva on niin hyvä, että suosittelen oikeastaan perehtymään sekä sarjakuvaan että elokuvaan. Kielellinen rikkaus vallitsee molemmissa sekä suomeksi että englanniksi.


2. Wanted (2008)

Hyvä esimerkki siitä kuinka huonosta sarjakuvasta saadaan hyvä elokuva.
1. Watchmen

Elokuva on oikeastaan niin hyvä että se on jopa sarjakuvaa parempi. Ajaton mestariteos jolla on enemmän annettavaa elokuvateollisuudelle kuin päällepäin näyttäisi. Watchmen on syy miksi sarjakuvaelokuvia pitäisi tehdä.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Top 30 Kaikkien Aikojen Parasta Elokuvaa

Synkkääkin synkempi Mikki Hiiri efekti

Tarzanin historia