37 kaikkien aikojen näyttelijää


Jack Nicholson

Nicholsonia parempaa näyttelijää psykopaatin rooliin on vaikea löytää. Kauhu on juuri se osaaminen minkä vuoksi Nicholson ansaitsee olla tällä listalla. Hän on silti osoittanut osaamisensa myös komedioissa, mutta myös draaman puolella. Draamassa hän on se erakoitunut vanha mies jota ei saa häiritä. 

CV: Anger Management, Mars hyökkää!, Elämä on ihanaa!, The Shinnings - Hohto, Yksi lensi yli käenpesän ja Pieni kauhukauppa.

Robert De Niro

De Niro on näyttelijä joka tunnetaan parhaiten mafia-elokuvista. Hän on kuitenkin kasvo joka muuntaituu yllättävänkin moneen. Jopa itse paholaisen rooliin. Oma suosikkini hänen elokuvistaan on Frankensteinin hirviön tulkinta ja modernisointi. Komediassa miehellä on huonot ja hyvät hetkensä. Se on oikeastaan enempi maku kysymys kuin mielipide kysymys.

CV: Taksikuski, Kuin raivo härkä, Angel heart, Mafiaveljet, Heräämisiä, Mary Shelleyn Frankenstein, Terapian tarpeessa, Perhe on painajainen, Showtime, Hain tarina, Hide and seek ja Tähtisumua.


Robin Williams

Williams on päällisin puolin koomikko, mutta jopa hänen komedioissaan on usein jokin hieman kauniimpi ja usein yhteiskunnallinen sanoma. Mutta hän oli huomattavasti monipuolisempi näyttelijä. Tästä hyvä osoitus on hänen vakavat elokuvansa, mutta myös hänen kykynsä muuntautua Peter Panin hahmoon seikkailuelokuvassa Hook. Hän oli oikea yhden ihmisen orkesteri ääninäytellessään  Aladdiniin Hengen roolihahmoa. Suomessakin tarvittiin kutsua Vesa-Matti Loiri hätiin jotta saatiin yhtä iso orkesteri suomenkieliseen elokuvaan.

CV: Heräämisiä, Fisher King, Hook, Aladdin, Mrs. Doubtfire, Yhdeksän kuukautta, Jumanji, Good Will Hunting, Patch Adams, Jakob: Valehtelija ja Robotin elämää.

Morgan Freeman

Yleensä mustat näyttelijät esittävät rääväsuisia tai muuten kokoajan äänessä olevia tyyppejä. Mutta Morgan Freeman on ehdottomasti toista maata. Hänen olemuksensa huokuu rauhaa, jopa vaikka hän olisi konnan roolissa. Freemaniä on hankala saada näyttämään paskalta jätkältä, mutta siihen ei olekaan tarvetta. Hänen hahmoillaan on usein kaikki vastaukset valmiina kaikkiin kysymyksiin. Ja katsojan tehtävä on kuunnella tarkasti mitä hänellä on sanottavaa.

CV: Robin Hood - Varkaiden kuningas, Rita Hayworth -Avain pakoon, Seitsemän, Amistad. Kova sade, Nurse Betty, Bruce taivaanlahja, Million dollar baby, Lucky Number Slevin, Wanted, Suuri puhallus ja Lucy.


Leonardo DiCaprio

Dicaprio on nuori näyttelijä jonka kaltaisia tarvitaan aina. Hän on selvästi jonkinlainen metodinäyttelijän alku. Ainakin päätellen esimerkiksi Aviator ja Gilbert Grape elokuvista. Hän hallitsee roolin kuin roolin, kunhan häntä ei laiteta liian vanhan miehen rooliin. Hän on nimittäin ainakin toistaiseksi ikinuori. Viikset tosin ovat tuoneet hänen roolihahmoihinsa hieman enemmän särmää. Ehkä joku päivä hänestä on vanhemman miehen rooliin.

CV: Gilbert Grape, Titanic, Rautanaamio, The Beach, Gangs of New York, Ota kiinni jos saat, Aviator - Lentäjä, Django Unchained ja The Wolf of Wall Street

Kevin Spacey


Kevin Spacey on yksi niistä näyttelijöistä jotka ilmaantuessa elokuvaan voivat vain ilmaantua paikalle, ja heillä on peli hallussa. Hänen roolihahmonsa ovat ikäkriisin kapinaa, joten hän sopii lähes mihin tahansa rooliin. Hän osaa näytellä sekä äänettömästi (K-Pax) että pitäen itsestään paljonkin meteliä (American Beauty). Hänellä on jonkinlaista karismaakin vaikka ei päällepäin heti uskoisi. Jokin hänen leppoisassa olemuksessa vain viehättää ja kiinnostaa kuulla mitä hänen hahmollaan on sanottavaa maailmastamme.

CV: Epäillyt, Seitsemän, Keskiyö hyvän ja pahan puutarhassa, Neuvottelija, American Beauty ja K-Pax.

Christopher Walken

Walken on yksinkertaisesti cooleinta ikinä! Hän ei osaa omia vuorosanojaan, ja joutuu lunttaamaan ne kesken kohtauksen. Mutta siitäkin huolimatta hän on cool. Syyt? Okei. 1) Hän osaa tanssia. 2) Hän valitsee aina kummallisimmat roolit. 3) Hän on coolein tyyppi mitä voisi kuvitella pahiksen rooliin. 4) Hän on Christopher Walken!

CV: The Dead Zone, Batman Returns, Hiiri jota ei saatu hengiltä, Antz, Vihdoin pihalla, Päätön ratsumies, Stepfordin naiset, Klik! ja Hairspray.

Johnny Depp

Johnny Depp lienee yksi Amerikan tunnetuimmista näyttelijöistä. Mutta mitkä ovat hänen vahvuutensa? Hän on tietysti hyvä esittämään aivan käsittämättömiä friikkejä. Tavalliset roolit eivät istu hänelle yhtään. Hänen avullaan ehkä vielä jonakin päivänä maailma oppii ymmärtämään erilaisia ihmisiä.

CV: Painajainen Elm Streetillä 1, Cry-Baby, Benny & Joon, Gilbert Grape, Ed Wood, Saksikäsi Edward, Don Juan Demarco, Viime hetkellä, Pelkoa ja inhoa Las Vegasissa, Päätön ratsumies, Blow, Finding Neverland, Corpse Bride, Sweeney Todd, Public enemies, Rango, Dark Shadows ja Lone Ranger.

Jamie Foxx

Jamie Foxx on samaa mustien näyttelijöiden koulukuntaa kuin Morgan Freeman, mutta huomattavasti nuorempi ja ehkä hitusen enemmän metodinäyttelijän vikaakin on. Ainakin siihen viittaa The Amazing Spider-Man ja Collateral. Puhumattakaan Ray:stä.

CV: Ali, Collateral, Ray, Lainkuuliainen kansalainen, Django Unchained, The Amazing Spider-Man 2 ja Annie


Brad Pitt

Brad Pittillä on yleensä erityisvahvuus idioottien tai hullujen rooleissa. Muuten hän on aika tylsä kaveri, jos rehellisiä ollaan. Mutta hänen kaltaisia näyttelijöitä tarvitaan täydentämään elokuvia. Hänellä on enemmän potentiaalia kuin mitä hänen elokuvansa tarjoavat. Hän todella osaa näytellä, mutta jostain syystä hän ei aina pistä parastaan. Mutta sen parhaimman vuoksi hän kuuluu tälle listalle.

CV: Thelma ja Louise, 12 Apinaa, Veren vangit, Seitsemän, Fight Club, Ocean's Eleven, Mr. and Mrs. Smith, Jesse Jamesin salamurha pelkuri Robert Fordin toimesta, Burn after reading, Benjamin Buttonin uskomaton elämä, Kunniattomat paskiaiset ja Megamind

Harrison Ford

Harrison Ford on näyttelijä, joka Star Warsin ja Indiana Jonesin avulla on noussut jo itsessään nörttien jumalaksi. Jos et usko niin katso Youtubesta video jossa Ford saapuu ensi kertaa comic-coniin. Mutta hän on myös kunnostautunut muissakin rooleissa. Erityisesti omaan mieleeni on jäänyt Tapaus Henry jossa päähenkilö joutuu ampumavälikohtauksen takia muistamaan koko elämänsä uudestaan. Tämmöisiä elokuvia pitäisi tehdä enemmän.

CV: Blade Runner, Tapasu Henry, Takaa-ajettu, 6 päivää 7 yötä ja Cowboys & Aliens.

Bill Murray

Bill Murrayn olemus huokuu elämäänsä kyllästynyttä miestä, joka yrittää jatkuvasti etsiä iloa elämän pienistä kolkista. Ja juuri sellaisia ovat myös hänen elokuvansa. Murrayn kulttisuosio kestää varmasti loputtomiin, jopa vaikka hän ei olekaan kovin hyvä faniensa tyydyttämisessä. Hän on yksinkertaisesti legenda, ja yksi siteeratuimmista näyttelijöistä tai koomikoista alalla.

CV: Ghostbusters, Pieni kauhukauppa, Scrooged, What about Bob?, Päiväni murmelina, Ed Wood, Osmosis Jones, Steve Zissoun vedenalainen maailma, Zombieland ja Viidakkokirja.

Jim Carrey

Kun minä olin lapsi, Jim Carrey oli cooleinta ikinä. Hän oli radikaali. Hän oli mielipuoli. Hän ei noudattanut sääntöjä. Juuri täydellinen idoli siis pienelle lapselle ja vielä teini-iässäkin. Ajan myötä Jim Carreykin vakavoitui. Mutta minulle hän oli aina ollut vakava asia.

Komedian lisäksi hän on osoittanut kykynsä myös vakavissa ainakin miljoonan oscarin arvoisissa teoksissa kuten Truman Show, Man on the moon, The Majestic, Numero 23 ja I love you Phillip Morris. Hän on todella monitasoinen näyttelijä ja koomikko, jonka taidot viihdyttää eivät näe minkäänlaisia rajoja.

CV: Ace Ventura, The Mask, Nuija ja tosinuija, Batman Forever, Sähköputkimies, Valehtelija, valehtelija, Truman Show, Man on the moon, Me kaksi ja Irene, The Grinch, The Majestic, Bruce taivaanlahja, Lemony Snicketin surkeiden sattumuksien sarja, Taalat taskuun, Dick and Jane, Numero 23, Yes Man, I love you Phillip Morris ja Kick-Ass 2

Emma Stone


The Amazing Spider-man leffojen sanavalmiimpi versio Gwen Stacystä toi tämän pirteän ja värikkään persoonan kansalle tutuksi. Hän on yleensä sanavalmiiden ja räväkkien naisten rooleissa ja hänen hahmoillaan on usein enemmän sanottavaa yhteiskunnasta ja sen normeista kuin vaikka Jennifer Connelyllä ja Natalie Portmanilla. Toki hänen uransa on vasta alussa. Ehkä vanhempana hän alkaa tekemään erilaisempia rooleja.

CV: Superbad, Paperman, Zombieland, Easy A ja Magic in the moonlight

Winona Ryder

Winona Ryder on yksi oman sukupolveni ikoneista. Tai pikemminkin oli. Hänen tavaramerkkinsä ovat lyhyet hiukset ja aivan toooooolkuttoman ISOT sillmät. Hän on oman sukupolvemme kuva siitä miltä satujen prinsessa näyttäisi, ainakin kun katsoo Saksikäsi Edwardia. Hän on myös kleptomaani, joten Vuosi nuoruudestani elokuvassa on pieni vivahde hänen omasta elämästään. Mutta minne Winona on kadonnut?

CV: Beetlejuice, Great balls of fire, Saksikäsi Edward, Bram Stokerin Dracula, Alien Resurrection, Vuosi nuoruudestani ja Herra Deeds.

Will Smith

Vaikka aiemmin sanoinkin että pidän enemmän rauhallisista mustista näyttelijöistä, niin Will Smith tekee omalla kohdallani tässä poikkeuksen. Will Smith nousi jo Bel-Airin Prinssissä oman sukupolveni ikoniksi. Hänen rap-uransa alkupuoli teki myös suuren vaikutuksen. Letkeä meno ja luojan kiitos ei enää helistin rappiä, mitä sai kuulla tolkuttoman määrän minun nuoruudessani tv-sarjoissa. Will Smith esitteli monille rap-kulttuurin sivistyneemmän puolen. Sen jossa on tyylitajua. Swingiä.

CV: Men in Black, Hain tarina, Hitch, Onnen potkuja, I Am Legend, Hancock ja Suicide Squad

Angelina Jolie

Jolie on kehittynyt hyvin nopeassa ajassa draamanäyttelijästä toimintatähdeksi. Sekin on saavutus. Hän tekee myös hyväntekeväisyyttä. Mutta on siitäkin huolimatta onnistunut pitämään yllä vaarallisen naisen imagonsa. Ja sitä hän onkin! Varokaa tätä naista! Hänestä äitinne varoitti teitä!

CV: Vuosi nuoruudestani, Lara Croft: Tomb Raider, Hain tarina, Aleksanteri, Mr. and Mrs. Smith, Wanted ja Maleficent.

Scarlett Johansson

Hevoskuiskaajasta uransa aloittanut Scarlett on tullut tunnetummaksi Marvel elokuvien Mustan Lesken roolihahmosta. Mutta omaan mieleeni ovat hänen muut elokuvansa. Scarlett nimittäin osaa näytellä kokonaisen parisuhteen äänellään. Lisäksi Luc Besson voisi ottaa hänestä uuden vakionäyttelijänsä Lucyn perusteella.

CV: Hevoskuiskaaja, Ghost World, Her ja Lucy

Zooey Deschanel

Deschanel on parhaimmillaan outojen ja spontaanien naisten roolissa. Valitettavasti hän tosin näyttelee nykyisin vain New Girl sarjassa.

CV: Melkein julkkis, Elf, Linnunradan käsikirja liftareille, The Happening, Yes Man ja 500 Days of Summer

Rick Moranis

Moranis on legenda jota hyvin harva osaa edes nimetä. Hän esitti nössöä 30 vuotta ennen kuin lopulta kyllästyi. Hänen Darth Vader parodiansa on tunnetumpi kuin hän itse. Hän myös pelasti päivän Ghostbusters 2:ssa. Ja kutisti ja suurensi ja kutisti taas perheensäkin.

CV: Ghostbusters, Pieni kauhukauppa, Avaruusboltsit, Kultsi, kutistin kakarat, The Flinstones ja Koulun kauhu.

Leslie Nielsen

Nielsen on parodian kuningas! Hän onnistuu pelastamaan huonoimmankin parodian omalla hyvin omalaatuisella tyylillään.

CV: Hei, me lennetään!, Mies ja alaston ase, Dracula -Verevä vainaja, Spy Hard, Mr. Magoo, Takaa haettu, Pelastakaa pressa!, Scary Movie 3, Superhero movie ja Stan Helsing.

Danny Devito

Devito on sekä lyhyt että lihava, mutta hän on silti yksi Hollywoodin rakastetuimpia näyttelijöitä. Hänen kaltaisiaan sympaattisia miehiä kaivataan aina. Tosin Batman Returns elokuvassa hän ei ollut sympaattinen, ja hoiti silti homman kotiin. Ilman Devitoa maailma olisi kuitenkin hyvin synkkä paikka.

CV: Vihreän timatin metsästys, Identtiset kaksoset, Batman Returns, Hei, kuka puhuu nyt!, Matilda, Mars hyökkää!, Hercules, Man on the moon, Konnasota ja Big Fish.


Arnold Schwarzenegger

Iso-Arska on toimintatähtien ehdoton kuningas!

CV: Conan Barbaari, Terminator, Commando, Pradator, Identtiset kaksoset,  Total Recall, Lastentarhan kyttä, Last Action Hero, True lies, Isäni on turbomies, Batman & Robin, End of days, Escape Plan ja Maggie.

Brendan Fraser

Fraserin tavaramerkkeihin roolihahmoista kuuluu ehdottomasti toivottomat reppanat, jotka pohjimmiltaan ovat kunnon kavereita. Fraser on myös, kiitos Muumio elokuvien, kehittynyt toimintatähdeksi uransa aikana. Mutta minne ihmeeseen hän katosi?

CV: Viidakon Ykä, Blast from the Past, The Mummy, Peloton Punatakki, Pyörryksissä, Monkeybone, Looney Tunes: Back in action, Crash, Matka maan keskipisteeseen ja Mustesydän.

Nicolas Cage

Cage on ehdottomasti yksi karmeimpia näyttelijöitä koko Hollywoodissa. Miksi hän sitten on tällä listalla? Koska hän tunkee lähes jokaikiseen hyvään elokuvaan!

CV: Arizona Baby, Face/off, Enkelten kaupunki, Family Man, National Treasure, Lord of War, Säämies, World Trade Center, Ghost Rider, Next, Tieto, Kick-Ass ja Army of one.

Ryan Reynolds

Reynoldsin uran kohokohta lienee Deadpool hahmo. Mutta hänen elokuviinsa kuuluu myös kummaallisia valintoja kuten Paperman, The Voices ja Buried. Onnistuneimmillaan hän onkin juuri näissä valinnoissa. Tämä on näyttelijä jota kannattaa aina seurata.

CV: The Amityville horror, Waiting, Odottamaton ehdotus, Paperman, Buried, R.I.P.D., The Voices ja Deadpool

Cameron Diaz

Cameron Diaz on parhaimmillaan blondien, hieman pölkkypäiden roolissa. Hän on tosin kunnostautunut myös vakavemmissa rooleissa.

CV: The Mask, Sekaisin Marista, Being John Malkovich, Charlien Enkelit, Shrek, Vanilla sky, Radalla, Tapahtui Vegasissa, The Green Hornet, Bad teacher, Sex tape ja Annie.

Adam Sandler

Adam Sandlerin roolihahmot tunnetaan rääväsuisena mölisijänä ja/tai täydellisenä luuserina. Bid Daddy oli hänen elokuvistaan se joka ensimmäisenä teki minuun vaikutuksen. -Se opetti minulle myös oikean asenteen lapsen kasvatukseen.

CV: Billy Madison, The Wedding Singer, Waterboy, Big Daddy, Little Nicky, Herra Deeds, Anger Managment, Aina eka kerta, Klik!, I Now Pronounce You Chuck & Larry, Zohan: Lupa saksia, Iltasatuja, Just go with it, That's my boy, Hotel Transylvania ja Pixels.

Rowan Atkinson

Atkinson tunnetaan parhaiten Johnny English, Mr. Bean ja Musta kyy hahmoistaan. Hän hallitsee kuitenkin niin vakavat, kuin hauskatkin roolit. Hän on myös tehnyt dokumentin komediasta joka on samalla komedia. Hänellä on jopa pirullisen hyvä mustan huumorin lahja niin kuin mm. Mami hoitaa osoittaa.

CV: The Witches, Leijonakuningas, Bean: Äärimnmäinen katastroofielokuva, Rottaralli, Scooby-Doo, Johnny English, Rakkautta vain, Laughing matters ja Mami hoitaa.

Ben Stiller

Stiller on mahtava sekä komedioissa että vakavissa rooleissa. Hän vangitsee hyvin tunnelman roolihahmoissaan. Hän on myös nerokas satiirikko, niin kuin Sähköputkimies elokuvan ohjaus osoittaa.

CV: Sekaisin Marista, Mystery men, Perhe on painajainen, Zoolander, Asuntoloukku, Polly tuli kuvioihin, Night at the museum, Sekaisin suhteessa, Tower heist ja Walter Mittyn ihmeellinen elämä.

Hugh Grant

Hugh Grant on taitavampi näyttelijä kuin hänen elokuvansa antavat ymmärtää. Hän osaa loistavasti vangita tunnelman kohtauksiinsa.

CV: Yhdeksän kuukautta, Notting Hill, Sinisilmä-Mickey, Poika, Rakkautta vain ja Pirates!

Sandra Bullock

Bullock on ehkä konservatiivisin Hollywood näyttelijä koskaan, mutta on hankala olla pitämättä hänen elokuvistaan.

CV: Demolition man, Lumotut sisaret, 28 päivää, Crash, Miss Kovis, Odottamaton ehdotus ja Gravity.

Bruce Willis

Konnankoukkuja kahdelle sarjasta maineeseen noussut Willis on vuosien varrella kehittynyt sekä hyväksi näyttelijäksi että hyväksi toimintatähdeksi.

CV: Look who's talking, Pulp Fiction, Vanhemmat vaihtoon, 12 Apinaa, Beavis and Butt-Head Do America, The Fifth Element, Armageddon, Kuudes aisti, Koko potti, The Kid, Ubreakable, Bandits, Sin City, Lucky number Slevin, Yli aidan, Red ja Die Hard

Tom Cruise

Tom Cruise villitsi teinit jo nuoruudessaan legendaarisella Riskibisnes elokuvallaan. Siitä lähtien hän on näytellyt todella laajassa kirjossa elokuvia, ja onnistunut saamaan itselleen jopa toimintatähden maineen.

CV: Riskibisnes, Legenda, Sademies, Veren vangit, Vanilla sky, Minority report, Collateral, Maailmojen sota ja Edge of tomorrow

Samuel L. Jackson

Marvel leffoista ja Star Warsistakin tunnettu Jackson on roskaviihteen kuningas. Joskus toisinaan hän osaa näytelläkin, mutta ei ilman että kiroilee ja perkeleesti.

CV: Pulp Fiction, Die Hard 3, Neuvottelija, Unbreakable, Snakes on a plane, Jumper, Kingsman ja The Hateful Eight

George Clooney

Clooney on toinen mestari idioottien rooleissa. Mutta hänellä on myös jonkinlaisia lahjakkuuksia toimintatähtenä, mikä osoittaa Hämärästä aamunkoittoon. Hänen uransa on täynnä omalaatuisia elokuvia, vaikka parhaiten hän kai sopisi rooleihin jossa heilua puku päällä tai lääkärin asussa. Siitäkin huolimatta Fantastic Mr. Fox on hänen uransa parhain elokuva.

CV: Tappajatomaattien paluu, Hämärästä aamunkoittoon, Mieletön juttu, Voi veljet missä lienet, Ocean's eleven, Burn after reading, Fantastic Mr. Fox, Gravity ja Tomorrowland.

Tom Hanks

Vaikka Tom Hanks on konservatiivinen ääliö, on hankala kiistää etteikö hänellä olisi elokuvavalinnoissaan tyylitajua ja etteikö hän osaisi näytellä.

CV: Big, Turner ja Täystuho, Forrest Gump, Apollo 13, Toy Story, Pelastakaa Sotamies Ryan, Sinulle on postia, Vihreä maili, Cast Away, Matkalla Perditioniin, Ota kiinni jos saat, Terminaali, Napapiirin pikajuna, Da Vinchi koodi ja Saving Mr. Banks


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Top 30 Kaikkien Aikojen Parasta Elokuvaa

Synkkääkin synkempi Mikki Hiiri efekti

Tarzanin historia