Viimeaikoina luettua ja katsottua

Empress. Book one / writer Mark Millar ; penciler Stuart Immonen

Tämä oli ehkä kovinta Millaria pitkään aikaan. Hieno avaruussaaga sarjakuva, joka vetää vertoja jopa Star Trekille ja haastaa jopa Star Warsin. Joskus yksinkertaisuus kannattaa.


Bostonin kuristaja / directed by Richard Fleischer

Bostonin kuristaja on ehkä pitkästyttävimpiä sarjamurhaajista kertovia elokuvia koskaan. Huomaa että se on sarjassaan ihan ensimmäisiä. Tämä on niitä klassikoita joihin pätee tuo että klassikko on synonyymi tylsälle. Richard Fleischer on toki hyvä ohjaaja, mutta hänen Disney tuotantonsa on parempaa.

Lost highway / directed by David Lynch

Ensimmäinen tarina on mielenkiintoinen ja täynnä mysteeriä. Valitettavasti heti toisessa tarinassa kokonaisuus lässähti. Lynch on selkeästi parempi pieninä annoksina. Esimerkiksi vaikka lyhytelokuvina. Hän on myös äärimmäisen huono lopettamaan juttunsa vetämättä taiteellisuuttaan överiksi. Soundtrack oli kovinta ikinä!

Bringing down the house : elämä on laiffii / directed by Adam Shankman

Yksi oma heikkouteni komedioissa on, että en ole järin kriittinen persoona. Oikeastaan mitä tyhmempi komedia, sen parempi. Siksi komedia hyllyni suorastaan tulvii ylitse. Arvostan toki Chaplinia ja vastaavia oikeita neroja, mutta mielestäni komedian aikakausi on tässä ja nyt. Tämä oli silti äärimmäisen ärsyttävä ja paska elokuva.

Kärpästen herra / directed by Peter Brook

Lapsinäyttelijät ovat kamalia, lasten kuvaus on vanhentunut ja dialogi on laahaavaa. Todella väkisin tehty elokuva. Kirja on lukemattakin aivan varmasti parempi. Suosittelen sitä niille jotka katsovat yleensä mielummin kirjoihin perustuvat elokuvat. Tällä kertaa oikopolkua ei näytä olevan, pahoittelen.

Tervetuloa nukkekotiin / produced, written and directed by Todd Solondz

Todella hyvä teinileffa. Vahinko vain että todella lyhyt. Musiikki jäi parhaiten mieleen. 

Mulholland Drive / written and directed by David Lynch

Mulholland Drive on hyvä, mutta aivan tolkuttoman pitkä. Yleensä inhoan ohjaajista ja näyttelijöistä kertovia elokuvia. Ja ihmettelen miksi niitä tehdään kun niiden asemaan on niin hankala samaistua. Elokuva oli tarkoitettu alunperin tv-sarjan pilotiksi, jota pidennettiin jälkeenpäin kun tämä suunnitelma epäonnistui. Tämän huomaa. Loppuosaei tunnnu sopivan ollenkaan yhteen elokuvan kanssa. Lopusta on monta tulkintaa, ja itse tulkitsen sen entisen näyttelijän tuskanhuudoksi. Ehdottomasti paras Lynch elokuva tähän asti.


Villi sydän : keräilijän versio / written and directed by David Lynch

Huonoin Lynch elokuva mitä olen tähän asti nähnyt. Tarina on tylsä, näyttely kamalaa ja elokuvasta puuttuu sydän ja sielu. Elokuvasta ei jäänyt mieleen muuta kuin Nicolas Cagen monologit ja dialogit karmealla aksentilla.


Diana / directed by Oliver Hirschbiegel

Olihan tuo ihan okei. Mutta vähän ihmetytti lopussa, että miksi kuolemaan ei tartuttu juuri lainkaan. Siis paparazzi aiheeseen. Oikeastaan koko kuolema kuitattiin vain lyhyellä uutisella ja sillä että pakistanilainen kirurgi salarakas vei kukkia tämän haudalle. Elokuva oli siis vesitetty vähän samalla tavalla kuin Titanic. Ja se kerto vain kahdesta viimeisestä vuodesta. Naomi Watts kyllä tosin muistutti Dianaa monessa kohtauksessa. Jos inhoaa Titanicia, inhoaa tätäkin. Jos taas pitää, pitää tästäkin. Väittäisin tätä jopa yhtä hyväksi.


Batman. Ensimmäinen osa, Minä olen Gotham / kirjoittajat Scott Snyder, Tom King

Tämä oli jälleen yksi kaikkien aikojen pitkästyttävin Batman sarjakuva. Eikä asiaa auta edes Snyder jolla homma oli vielä aiemmin hallussa The New 52 aikaan. Toivottavasti tätä ei tule lisää, vaan sen sijaan julkaistaan sitä parempaa Snyderia.


Oikeuden puolustajat. Ensimmäinen osa, Kadotuskoneet / kirjoittaja Bryan Hitch

Oli kyllä semmoiset supersankari bileet kansien välissä että ihan hengästyttää! Todella omaperäistä ja villiä menoa! Lisää tätä ja paljon!


Kill or be killed. Volume one / writer: Ed Brubaker

Lainasin ja luin Kill or be killed sarjakuvan. Tästä on tekeillä elokuva. Luettuani ekan osan en voi olla vertaamatta sitä Death Noteen. Hyvin samankaltainen. Päähenkilö yrittää itsemurhaa, ja epäonnistuu koska demoni pelastaa hänet. Demoni vaatii päähenkilöä tappamaan kerran kuussa ihmisen korvaukseksi tästä. Yleensä en pidä Ed Brubakeristä, mutta tämä oli kyllä hyvä. En osannut aavistaa että hän osaa kirjoittaa myös fantasiaa.


The forbidden kingdom : kaksi mestaria / directed by Rob Minkoff 

Kun pääosassa on sekä Jackie Chan että Jet Li, luulisi minun kaltaisen kungfuelokuvafanin innostuvan ikihyviksi. Näin ei kuitenkaan käy. Jet Lin roolihahmo on koko elokuvan kannalta täysin turha. Jackie Chan varastaa koheltelullaan muutenkin koko show:n. Muutenkin suosittelen samoissa maisemissa pyörivää elokuvaa Journey to the west. Se on paljon uskollisempi kiinalaiselle tarulle kuin tämä sekava pökäle, jonka tehostteetkaan eivät ole mistään kotoisin. Narut näkyy. Se on tosin on myös viihdyttävää. Elokuva kestää vain yhden katsomisen. 


Rölli ja kaikkien aikojen salaisuus / ohjaus Taavi Vartia 

Jos unohdetaan todella kömpelö cgi, on tämä ehkä paras suomalainen seikkailuelokuva koko niiden lyhyeltä historialta. Ihmettelen miksi Röllistä ei tehdä massiivista trilogiaa ala Taru Sormusten Herrasta. Potentiaalia riittäisi! Tässäkin sitäpaitsi ollaan niinkin syvällisten kysymysten äärellä kuin elämäntarkoitus. Vapise Linnunradan käsikirja liftareille, vapise!


Kaameat pomot 1-2

Harvoin pääsee todistamaan komediaa, jonka molemmat osat on yhtä hyviä. Ehdottomasti hauskinta mitä olen katsonut hetkeen.


Love story / directed by Arthur Hiller

Klassikko joka ei missään nimessä ole tylsä. Rakkaustarinoiden THE elokuva. Todella ajatuksia herättävä, ja kaunis ja surullinen kertomus, joka on ollut selkeästi edellä aikaansa.


Vaarallinen suhde / directed by Adrian Lyne

Glen Closen pitäisi tehdä vain kauhua. Hän on nimittäin todella karmiva nainen.


Maggie / directed by Henry Hobson

Todella pitkästyttävä elokuva, mutta ainakin näkee kerrankin Ison Arskan näyttelevän, ja se on jotain se.


Rick and Morty : lil' poopy superstar / written and drawn by Sarah Graley

Jos pidät Rick and Morty sarjasta. sinulla on syytä kysyä miksi helvetissä et lue Rick and Morty sarjakuvia?! Ne nimittäin ovat tämän perusteella vähintään yhtä kovia!


Prinsessa Kaguyan taru / ohjaus: Isao Takahata

Ghibli on paras. Sille ei vain voi mitään.

Sauna / ohjaaja: A. J. Annila

Kaiken hypetyksen jälkeen tämä elokuva oli karmea pettymys. Siitä ei edes jäänyt mieleen mitään. Ja se on pahin huonon elokuvan merkki!


Ihmenainen : todellinen amatsoni / Jill Thompson, tarina ja kuvitus

Toinen mahtava teos RW Kustannukselta! Lisää Wonder Womania, Sandmaniä, Justice Leagueta, Suicide Squadta ja Preacheriä, niin tämä sujuu kuin vettä vain.




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Top 30 Kaikkien Aikojen Parasta Elokuvaa

Synkkääkin synkempi Mikki Hiiri efekti

Tarzanin historia