Disneyn Epäklassikot: Kaikkien aikojen huonoimmat Disney-elokuvat

Dinosaur

Disneyn vasta aloittaessa tietokone-animaatioon siirtymistä, olivat tulokset melko katastrofaalisia. Se itsessään on jo elokuvassa kamalaa, että elokuva ei muistuta Disney-elokuvaa. Enkä tarkoita tätä millään hyvällä. Elokuvassa Disney ei selkeästikään ole löytänyt vielä tyyliään. Yleensä voisi luulla muutenkin, että dinosauruksista kertova elokuva ei voisi mennä pieleen. Disney kuitenkin todistaa että voi.

Brother Bear 1-2

Karhuveljeni Koda oli katastrooffi jo trailerien ilmestyessä teattereihin. Varsinaisesti sitä ei kai voisi pitää huonona elokuvana, mutta se on oikeastaan Keisarin uudet kuviot elokuva uudestaan tehtynä, huomattavasti epäomaperäisemmin. Koda on hahmona ylitsepääsemättömän ärsyttävä, ja Phil Collisin musiikki on kuin ylijäämää Tarzanista. Elokuva on kuin pieleen mennyt oppinäyte siitä kuinka tehdä Disney klassikko. Ja jatko-osa, joka ei ansaitse kuin maininnan sivulauseessa, on vielä huonompi ja turhempi.

Chicken Little

Toinen näyte siitä kuinka Disney oli hukassa aluksi animaatiotyylinsä kanssa. Tällä kertaa Disney sentään yritti. Tarinana on sentään vanha satu, mikä kuuluu vanhimpaan Disney traditioon. Siis sadun käyttäminen tarinana. Mutta elokuva ei vain toimi. Animointi on yhä kamalaa, ja tyyli on yhä hukassa. Käsikirjoitus on vain ja yksinkertaisesti laiska.

Tangled

Kun Disney sitten viimein löysi tyylinsä digitaalisessa animaatiossa Riemukas Robinsonin perhe elokuvassa, oli aika tehdä tylsää blankkoa kuraa. Tangled on oksettavan tyttömäinen elokuva, mutta myös todella blankko Disney-elokuva. Toki myönnettäköön että se sentään on uskollisempi sadulle kuin muut nykyiset Disney-satu elokuvat. Mutta tarviiko sen olla? Ja tarviiko sen olla näin hemmetin vaaleanpunainen? Onko tämä Hello Kitty mainos vai Disney-elokuva?!

Frozen

Tämä elokuva on kuin jokin halpa satuversio X-Menistä. Ainakin sanoma tuntuu olevan sama. Ja jälleen kerran, helkkarin vaaleanpunainen ja ällösöpö Disney-elokuva. Se ei vain yksinkertaisesti riitä että Disney yritti tässä karsia joitakin pahimpia kliseitään. Koko elokuvassa ei tuntunut siitäkään huolimatta olevan mitään sisältöä tai pointtia tai oikein mitään punaista lankaa. Käsikirjoitus on täysi katastrooffi, ja animaattorit yrittävät epätoivoisesti korjata sitä. Välillä toki onnistutaan, mutta koko elokuva on toisinaan hyvää animointia lukuunottamatta helposti unohtuva, ja juuri siksi niin huono.

Ratatoiulle

Pixarin huonoimpia elokuvia. Toisinaan elokuvassa on hyviä hetkiä, jotka johtuvat sen hyvästä käsikirjoituksesta. Näin typerään ideaan perustuva elokuva ansaitsee toki kiitosta kun se onnistuu. Mutta elokuvan animointi on silti jotenkin niin blankkoa. Toki se toisinaan jopa onnistuu vakuuttamaan, että sen käsittelemät ruuat ovat "oikeita", mutta silloinkin se onnistuu vain tuottamaan nälän. Pixar voisi käyttää lahjakkaita tekijöitään mielummin siihen missä on hyvä, eli uusien maailmojen luomiseen. 

Flubber

Historian ehkä kamalimpia remake-elokuvia koskaan. Jokainen elokuvan hetki on korni jopa Robin Williamsin ja muiden sen näyttelijöiden normaalilla mittapuulla. Mikä on harmi, koska tämä elokuva olisi voinut oikeasti olla jotain hyvää, persoonallista ja erikoista. Nyt se on vain omituinen mönjä kengänpohjassa...

The Lizzie Mcguire Movie

Lizzie Mcguiren sielunelämä on juuri yhtä kiinnostavaa kuin ruohon kasvun katsominen. Iiiiiiiiiik! Poika joka ehkä tykkää minusta!! Voi luoja...ihmettelen ihan totta että miksi naiset eivät koe loukkaavana tämän tyyppistä kuvausta teini-ikäisistä tytöistä. Ehkä he eivät vain välitä näin turhista elokuvista. Ja tiedän täysin että en ole kohderyhmää. Karsin monia listalle varmasti sopivia elokuvia siksi että en ole kohderyhmää. Mutta otin kuitenkin tämän elokuvan esiin koska se ei ole hyvä elokuva edes sen kohderyhmälle. Tällä elokuvalla olisi huomattavasti enemmän potentiaalia. Hauskat animaatiojaksot esimerkiksi. Olen katsonut sarjaa johon tämä perustuu. En kuulu kohderyhmään, mutta se on oikeasti paljon parempi kuin tämä elokuva. Ainakin se yrittää olla nautittava.

The Haunted Mansion

Eddie Murphyn uran kamalampia elokuvia. Alkuasetelma ei ole mitenkään huono. Elokuvahan perustuu Walt Disney Worldin nähtävyyteen. Pirates of the Caribean elokuvat lähtivät aivan samasta lähtökohdasta, ja lopputulos oli siedettävä. Mutta The Haunted Mansionin ongelma onkin että se ei jää mitenkään mieleen. Mitään ei ole opittu Pirates elokuvista. Hyvä käsikirjoitus ja hyvä ohjaus auttaa vaikka kuinka pitkälle. Yrittäisivät edes, hemmetti!

Around the world in 80 Days

Tämän elokuvan ongelma on, että se selkeästi yrittää olla liikaa uusi Pirates of the Caribean. Alkupuitteet eivät ole mitenkään huonot. Mukana on sentään Jackie Chan tekemässä sitä minkä osaa parhaiten. Mutta tässä alkaa valjeta elokuvan ongelma. Se on liian kaukana alkuteoksestaan. Se ei yritä olla omaperäinen, se vain yrittää vääntää rakettia polkupyörästä, ymmärtämättä että polkupyörä toimii sellaisenaan ihan hyvin kunhan sillä ei yritetä matkata avaruuteen. Hyvillä näyttelijöillä alkuteoksesta olisi saanut loistavan elokuvan. Olisivat vain pysyneet alkuteoksessa ja säästäneet kaikki kikkailut jatko-osiin.

Hannah Montana: The Movie

Tämä elokuva on jopa Lizzie Mcguiren elokuvaa huonompi. En ole mikään Hannah Montana fani. Mutta on vaikea olla antamatta hieman tunnustusta ideasta joka on kuin suoraan supersankari sarjakuvista. Erityisesti tulee mieleen Teräsmiehen ongelmat tuplahenkilöllisyyden kanssa. Tässä sarjassa se vain on sijoitettu musiikkimaailmaan. Jossain toisessa yhteydessä Hannah Montanan sarjan idea olisi jopa nerokas. Nyt se on vain tietylle kohderyhmälle sopivaa katsottavaa. Tämä ei tietenkään estä antamasta arvoa siitä tehdylle elokuvalle, mutta se estää että elokuva on huono jopa kohderyhmän kautta tarkasteltuna. Suurimmaksi osaksi siinä ei ole oikein mitään punaista lankaa, ja käsikirjoittajat ovat pihalla kuin lumiukot. Lisäksi Miley Stewartin sielunelämä ei ole tarpeeksi kiinnostava elokuvaksi asti. Ja jotain kertoo sekin että jouduin googlettamaan Miley Stewartin sukunimen muistaakseni senkin.

A Chrismas Carol

Toisin kuin Around the world in 80 Days, Saiturin joulu on kirja josta en haluaisi nähdä enää yhtäkään filmatisointia. Se on tehty jo niin montaa kertaa. Jopa Muppetit ovat tehneet sen. Tämä Jim Carreyn versio on niistä kaikkein persoonattomin. Siinä noudatetaan tarinaa lähes psykoottisen tarkasti. Muissa versioissa on sentään mukana huumoria tai muuta jolla piristää vanhaa tarinaa. Lisäksi elokuva on vielä tehty CGI:llä. Mikä on asia jota en ymmärrä lainkaan, koska näyteltynä samoilla näyttelijöillä se olisi ollut paljon parempi. Jos oikein muistan googlettamatta, tämä taisi sijoittua samaan aikaan Dinosaurin ja muiden Disneyn huonomman CGI:n aikaan. Sori Dickens. Puuro ehti jo jäähtyä.

Alice in Wonderland (2010)

Tim Burtonin ymmärrys Liisa kirjoista tuntuu oikeasti olevan aivan hakoteillä. Hän yrittää vääntää Liisan maailmasta jotain Taru Sormusten Herran kaltaista, vaikka kyse on jostain aivan muusta. Liisa kirjojen maailmassa ei ole järkeä, mutta Burton yrittää väkisin vääntää niihin sitä, ja kaikessa hässäkässä pilaa kaiken sille ominaisen. Ainoa mieluisa hetki elokuvassa on John Tennielin Liisa piirroksia jäljittelevät flashback kohtaukset. Ne eivät kuitenkaan riitä pelastamaan elokuvaa. Elokuvan alkuasetelma on silti hyvä. Liisan paluu Ihmemaahan vanhempana on loistava lähtökohta. Kunpa silti olisi vain pysytty samassa Ihmemaassa jonka aiemmin tunnemme. Eikä Ihmemaassa jossa taistellaan CGI lohikäärmettä vastaan miekan kanssa. Niin joo: Ja elokuvan cgi-tehosteet ovat aivan karmeita. Kuin pienen lapsen tekemiä. Aivan kuten koko elokuvan loppukäsikirjoituskin. Lisäksi elokuva synnytti Disneyllä valtavan rahanahneuden ja siten halun tehdä kaikista muistakin elokuvistaan vastaavanlaisia tulkintoja.

Noidan Oppipoika

Siinä paha missä mainitaan. Eli kun Burtonin Liisa elokuva menestyi, sitä myöten Disney kävi kaikkien muidenkin Disney Klassikoidensa kimppuun rahanahneena käärmeen kielen ja mustien silmien kera. Tämä Nicolas Cage rymistely syntyi yhtenä tuotoksena sen mukana. Elokuva perustuu Fantasia elokuvan lyhytanimaatioon Noidan Oppipoika. Kyseinen lyhytanimaatio taas perustuu samannnimiseen Goethen runoon. Yksi runo ja yksi lyhytanimaatio. Siinä kaikki ainekset tälle elokuvalle. Ne eivät ole tosiaankaan järin suuret. Siksi kai elokuvan huonous vaatisi osakseen hieman ymmärrystä, mutta ei. Tähän en lankea. Huono elokuva on aina huono. Edes lyhytanimaatiosta otettu kuuluisa luutakohtaus ei pelasta tätä sylttyä. Cage on ihan väärässä roolissa, ja teini-näyttelijät ovat kamalia. Suurimmaksi osaksi elokuva on tosin onneksi helposti unohdettavissa. Jos se sen sijaan olisi hyödyntänyt koko Fantasia elokuvan upeaa materiaalia...ei, ei. Elokuva olisi ollut vielä pahempi raiskaus.

Muppets Most Wanted

Tätä edeltävässä Muppet elokuvassa, nimeltää persoonallisesti Muppets, oli oikein hyvä meno päällä. Tuntui, että Muppetit olivat viimein palanneet! Mutta sitten tuli jatko-osa, joka heti ensimmäisillä minuuteillaan mitätöi kaiken edellisestä elokuvasta. Miksi?! Jumalauta miksi?! Sen lisäksi elokuvan pahis on aivan surkea. Ja ennen kaikkea äärimmäisen korni. Loput elokuvasta on kuin katsoisi Muppettien hidasta ja tuskallista kuolemaa valkokankaalla. Yksinkertaisesti huonoin Muppet elokuva mikä on koskaan tehty.

Cinderella (2015)

Jotain kertoo sekin että en edes muistanut että Disney teki uusintaversion myös Tuhkimosta. Elokuva on sekä helposti unohdettavissa, mutta myös sekä täysin turha, että myöskin lähes identtinen alkuperäisen kanssa. Lisäksi se on kaukana siitä luovuudesta mitä Tuhkimo 3 osoitti. Olisivat voineet mielummin tehdä vastaavanlaisen elokuvan. Tuhkimo 3 sentään mullisti tavan jolla ajattelen koko satua.

Beauty and the Beast (2017)

Ja toinen, vielä huonompi uusintaversio. CGI on aivan kamalaa. Elokuva ei tuo tarinaan mitään uutta, ja näyttelijät ovat toivottomia. Elokuvan katsominen on pahinta mahdollista rutiinia, ja onnistuu tekemään jopa alkuperäisen elokuvan suosikkikohtauksista tylsempiä. Suurimman osan elokuvan ajasta pohtii että milloin hittoperkelehemmetti tämä loppuu?! Elokuva on toki lähes harmiton, mitä tulee sen mahdolliseen sanomaan. Mutta miksi sen pitää olla näin tylsä?

Notre Damen Kellonsoittaja 2

Kaikista Disneyn jatko-osista sekä tarpeettomin että typerin. Jo ensimmäinen elokuva oli toki alkuteoksellleen mahdollisimman epäuskollinen. Mutta itseasiassa siitä huolimatta se on minusta jopa alkuteosta, kirjaa, parempi elokuva. Kirjan sisällön voi kuitata yhdellä lauseella: Kaikki kuolee yksi kerrallaan. Tiedän. Spoileri. Mutta säästitpähän aikaa. Ensimmäinen elokuva on mielestäni juuri kirjan vaisun sisällön vuoksi ehkä kaikkien aikojen parhaimpia Disney-elokuvia. Jatko-osassa tästä ei ole jälkeäkään. Se on korni ja teennäinen ja ehdottomasti typerä. Vai miltä kuulostaa kello joka on sisältä kaunis aivan kuten ihmiset. Tajusitko?! Ihan totta?! Tajusitko?! Jos sinusta tuntuu että puhun kuin lapselle, niin tämä elokuva saa sinut tuntemaan samoin. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Top 30 Kaikkien Aikojen Parasta Elokuvaa

Synkkääkin synkempi Mikki Hiiri efekti

Tarzanin historia