Vesimies -Vedenpaisumus

Ensimmäinen Vesimiehen suomijulkaisu, Vesimies -Vedenpaisumus vaikuttaa ihan hyvältä ekan numeron perusteella. Se että jaksoin lukea kokonaisen numeron supersankari sarjakuvaa, jossa pääosassa on mielestäni historian huonoin supersankari, on jo sinänsä jotain.

Terroristijärjestöt ovat yleensä hirveä klisee supersankari genressä. Mutta nyt onnistuttiin tekemään heistä jokseenkin kiinnostavia. Lisäksi Vesimiehen esittely oli niin mukanaan vievä, että pikkuhiljaa alan lämmetä hahmolle.

Silti Marvelin Namor on minusta yhä edelleen parempi. Toisaalta...pidin myös JLA: Year One:n tulkinnasta Vesimiehestä. En ihan totta kykene ottamaan vakavasti Vesimiestä uhkana.

Siksi viimeksimainitussa teoksessa Vesimies olikin juuri toimiva. Vedenpaisumus sarjakuva siis kärsii samasta ongelmasta kuin Geoff Johnsin Vesimies sarjakuvat. Pidin toki niistäkin.

Erityisesti se kauhumainen visuaalinen ilme vetosi minuun. Tuotahan käytettiin myös Vesimiehen elokuvassa, jonka käsikirjoittikin Geoff Johns.

Mutta mitä Vesimies sarjakuvia jatkossa pitäisi julkaista suomeksi? Olen ehdottomasti sitä mieltä, että toki jatkoa tälle, mutta myös vanhempaa.

Olen utelias näkemään golden ja silver agen Vesimies sarjakuvia yhden kokoelman verran. Mielellään semmoinen jossa on klassikoita. Vaikka itseasiassa joku showcase tai muu semmoinen. Vaikka inhoankin hahmoa, johtuu se osin myös siitä että se ei ole tarpeeksi tuttu, toisin kuin Namor. Muut syyt ovat aika pinnallisia: Hahmo on minusta erittäin typerän ja epämiellyttävän näköinen.

Golden Age ja Silver Age aikaisiin Vesimies tarinoihin osaisin varmasti suhtautua oikealla asenteella. Tuolloin usein huonotkin tarinat olivat hyviä johtuen tahattomasta komiikasta. On hyvin vaikea toki ottaa vakavasti uusiakin sarjakuvia, mutta kyseisillä aikakausilla se tahaton komiikka oli myös sympaattista.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Top 30 Kaikkien Aikojen Parasta Elokuvaa

Synkkääkin synkempi Mikki Hiiri efekti

Tarzanin historia