33 Marvel aiheista julkaisuvinkkiä

Marvel sarjakuvien tilanne Suomessa näyttää todella heikolta. Tässä 33 vinkkiä kustantajille parempaan suuntaan. 

Stan Leen Marvel tuotanto/Marvel Saga

Marvel Sagan uusintapainos ei ole koskaan huono idea. Sarjakuva on helppo tapa lähestyä Marvelin sarjakuvia. Stan Leen tuotannosta Spider-Man, Thor, Iron Man ja Ihmeneloset ovat hyvällä aluillaan. Mutta Daredevil, Hulk, Kostajat, Dr. Strange, Nick Fury, Ant-Man ja X-Men eivät ole saaneet tarpeeksi juuri Stan Leen kirjoittamia julkaisuja. Näistä itse vaatisin ehdottomasti kaikille omat omnibuksensa. Erityisesti minua harmittaa Dr. Strangen huono kohtelu. Ehkä hänen toisen elokuvan yhteydessä viimein nähtäisiin Ditkon ja Leen Strange tarinoita, jotka ovat parasta mitä kyseinen kaksikko on ikinä tuottaneet.


Fabian Nicieza: Cable & Deadpool

Parasta Deadpoolia. Monia klassisia Deadpool vitsejä ja tarinoita. Jos on vaikeuksia päättää mistä aloittaa Deadpool sarjakuvien julkaiseminen, aloita vaikka tästä. On oikeastaan ihan sama mistä aloitat, mutta itse väitän tämän olevan se paras aloituspiste. Sarjakuva on koottu kolmeen kirjaan jotka sisältävät kukin kolme kokoelmaa, paitsi kolmas joka sisältää kaksi. Mahdollisuus myös omnibukseen joka sisältää kaikki. Vaikka Deadpool on kulttihahmo, hän on valitettavasti esiintynyt suomalaisissa Marvel sarjakuvissa vain muutaman kerran.


Garth Ennis: The Punisher


Punisher: Welcome Back, Frank
Punisher: Army of One
Punisher: Business As Usual
Punisher: Full Auto
Punisher: Streets of Laredo
Punisher: Confederacy of Dunces
Punisher: In the Beginning
Punisher: Kitchen Irish
Punisher: Mother Russia
Punisher: Up is Down and Black is White
Punisher: The Slavers
Punisher: Barracuda
Punisher: Man of Stone
Punisher: Widowmaker
Punisher: Long Cold Dark
Punisher: Valley Forge, Valley Forge
Garth Ennis' Born
The Punisher: War Zone (2008)

Mega-Marvelin yhteydessä julkaistiin ensimmäinen kokoelma, mutta loput 17 kaipaavat myös julkaisua. Parasta Punisheria. Jos ei mene kaupaksi niin en usko että muukaan The Punisher sarjakuva menee.

J. Michael Straczynski: Supreme Power

Tämän sarjakuvan kesken jääminen on harmittanut minua ehkä eniten kaikista Marvel jutuista. Nyt olisi loistava tilaisuus korjata virhe, ja julkaista se nätissä kovakantisessa. Uskon että menee kaupaksi. Ja jos ei mene niin riskit on aika pienet ottaen huomioon että vain yksi kokoelma.


Jeph Loeb: Hämähäkkimies: Sininen

Tätä sarjakuvaa ei tahdo löytyä juuri mistään. Itse toki omistan sen. Mutta olisi mukavaa jos moni muukin pääsisi nauttimaan siitä. Toivon siis vilpittömin mielin että siitä tehtäisiin uusintapainos. Samalla voisi myös julkaista Marvelin Supersankareiden Väri trilogian muutkin osat, Daredevil: Yellow:n ja Hulk: Grey:n. 

Ed Brubaker, Michael Lark and Stefano Gaudiano’s Daredevil

Daredevil by Ed Brubaker and Michael Lark, Vol. 1-2
Daredevil: Shadowland Omnibus

Vain kolme sarjakuvakokoelmaa ehkä kaikkien aikojen parasta Daredevil sarjakuvaa. Julkaisullisesti ei mikään maailman mahdottomin operaatio. 


Brian Michael Bendis and Alex Maleev’s Daredevil

Toinen hyvä juoksu modernia Daredevilia. Tämän julkaisu olisi sopivaa ajoittaa ennen Brubakerin astumista puikkoihin. Sarjakuva on vielä koottu kahdelle kokoelmalle, joten taaskaan ei nokka pahasti tuhisisi.


Warren Ellis and Stuart Immonen’s Nextwave

Warren Ellisin tuotantoa hyvin harvoin on julkaistu suomeksi. Ekä pari kertaa. Nextwave on julkaistu kahdelle kokoelmalle, mutta sen voi varmasti taivuttamaan myös yhdelle. Riskit minimiin. 


J. Michael Straczynski: Thor

Tämä sarjakuva olisi pitänyt julkaista jo Thor elokuvien yhteydessä. Vielä ei ole myöhäistä. Thorista on tulossa vielä neljäs elokuva, ja siinä on loistava tilaisuus. 


Kurt Busiek: Marvels

Jälleen yksi vilpitön uusintapainos toive. Suomennosta ei löytynyt mistään, joten hankin käsiini englanninkielisen version. Tarina on niin hyvä että se ansaitsee saada parempaa näkyvyttä. Ilman internettiä emme edes tietäisi että se on käännetty suomeksi. Tai ylipäätään olemassa. Huonoa markkinointia sanon minä. 


Matt Fraction Inivincible Iron Man

Tästä sarjakuvasta nähtiin jo ensimmäinen osa, Viisi painajaista nimellä. Mutta sarjakuvan jatko on huomattavasti parempi, ja tuo eka osa on oikeastaan vain lämmittelyä. Fractionin Iron Man ansaitsee toisen mahdollisuuden, eikä sekään vaadi kuin muutaman osan julkaisua. Ei siis tämäkään mikään maailman mahdottomin projekti.

Chris Eliopoulosin Lockjaw and the Pet Avengers

Eläimiä. Paljon söpöjä eläimiä. Sopii kaikenikäisille. En yksinkertaisesti näe mitään syytä olla kokeilematta tämän julkaisua. Voisi tuoda tyttöjä supersankareiden pariin ja kenties muitakin. Jos kuitenkaan tämä ei myy, niin tuo ei ole iso menetys, koska sarjakuvan jatko-osat eivät ole yhtä hyviä kuin ensimmäinen ja tietysti tuossa on sekin puolensa että tarinat ovat melkolailla itsenäisiä.


Brian Michael Bendis: Ultimate Spider-Man

Volume 1 Power and Responsibility
Volume 2 Learning Curve
Volume 3 Double Trouble
Volume 4 Legacy
Volume 5 Public Scrutiny
Volume 6 Venom
Volume 7 Irresponsible
Volume 8 Cats & Kings
Volume 9 Ultimate Six
Volume 10 Hollywood
Volume 11 Carnage
Volume 12 Superstars
Volume 13 Hobgoblin
Volume 14 Warriors
Volume 15 Silver Sable
Volume 16 Deadpool
Volume 17 Clone Saga
Volume 18 Ultimate Knights
Volume 19 Death of a Goblin
Volume 20 And His Amazing Friends
Volume 21 War of the Symbiotes
Volume 22 Ultimatum
Ultimatum: Requiem
Volume 1 The World According to Peter Parker
Volume 2 Chameleons
Volume 3 Death of Spider-Man Prelude
Volume 4 Death of Spider-Man

Tämä sarjakuva jäi kesken jossain tuossa 11. osan kohdalla, mutta nyt olisi loistava tilaisuus jatkaa sarjakuvaa vaikka kolmannen Marvel Studios elokuvan turvin. 16 kokoelmaa voi kuulostaa hurjalta, ja voi olla iso riski, mutta ainoastaan rohkeat voittavat tässä sodassa!

Brian Michael Bendis: New Avengers

Volume 1: Breakout
Volume 2: The Sentry
Volume 3: Secrets and Lies
Volume 4: The Collective
Volume 5: Civil War
Volume 6: Revolution
Volume 7: The Trust
Volume 8: Secret Invasion (Book 1)
Volume 9: Secret Invasion (Book 2)
Volume 10: Power
Volume 11: Search for the Sorcerer Supreme
Volume 12: Powerloss
Volume 13: Siege

Yksi parhaimmista Kostajat juoksuista koskaan. Helpoin tapa aloittaa julkaisu olisi tietysti siirtyä suoraan toiseen volumeen, sillä ensimmäinen volume on jo nähty suomeksi. Secret Invasion, Siege ja Civil War jutut voi mielestäni jättää väliin, koska eivät ole historian tärkeimpiä sarjakuvia kokonaisuuden kannalta. Tämä on toki vain minun mielipiteeni, mutta sitten jäisi vain 9 sarjakuvaa julkaistavaksi ja riskit pienenisivät. Jos tämä myy, niin tietysti lisää löytyy Heroic Age materiaalin muodossa. Noihin crossovereihin voi palata sitten myöhemmin vaikkapa julkaisemalla pääsarjat. 


G. Willow Wilsonin Ms. Marvel

Ms. Marvel Volume 1: No Normal
Ms. Marvel Volume 2: Generation Why
Ms. Marvel Volume 3: Crushed
Ms. Marvel Volume 4: Last Days
Ms. Marvel Volume 5: Super Famous
Ms. Marvel Volume 6: Civil War II
Ms. Marvel Volume 7: Damage Per Second
Ms. Marvel Volume 8: Mecca
Ms. Marvel Volume 9: Teenage Wasteland
Ms. Marvel Volume 10: Time and Again

Wilsonin Ms. Marvel jutut voisivat hyvinkin käydä kaupaksi Suomen monikulttuurisessa ympäristössä. 

Jason Aaronin Ghost Rider

Ghost Rider Vol. 1: Hell Bent and Heaven Bound
Ghost Rider: Danny Ketch – Addict
Ghost Rider, Vol. 2: The Last Stand
Ghost Rider Vol. 3: Trials and Tribulations
Ghost Rider: Heaven’s On Fire


Vaikka Texeiran Ghost Rider on kiistämättä paras, on Jason Aaronin juoksu ehdottomasti innovatiivisin. Sarjakuvat eivät ole vanhentuneet pätkääkään, joten niiden julkaisu on sikäli helppo projekti. Addict ei ole pakollinen, eikä edes Aaronin kirjoittama, mutta se on bonus joka helpottaa hieman lukijan yrityksiä pysyä jatkumossa kärryillä.


Robert Kirkman Marvel Zombies

Kirkman on vielä toistaiseksi tapetilla Walking Deadin kautta, joten nyt voisi olla hyvä tilaisuus hyödyntää tuota. Lisäksi mukana monia tuttuja Marvel naamoja. Helposti lähestyttävä tarina. 



Brian Michael Bendis Alias

Alias Volume 1
Volume 2: Come Home
Volume 3: The Underneath
Volume 4: The Secret Origins of Jessica Jones

Bendisin sarjakuvaura Marvelilla käytännössä alkoi tästä sarjakuvajuoksusta ja se on edelleen Bendisin parhaimpia töitä. Neljä kokoelmaa on helppo julkaista. Samalla on hyvä muistaa että jos Kostajia aikoo julkaista niin tämän voi aloittaa siinä kylkiäisenä. Jessica Jonesin oma näytelty sarjakin on jo tullut eikä vieläkään tätä ole julkaistu.

Howard The Duck

Mikä tahansa Howie sarjakuva käy. Vaikka ne uusimmat. 


Doctor Strange: The oath / Brian K. Vaughan


Leen ja Ditkon Tohtori Outoilut tuli jo mainittua tuossa ylempänä, mutta myös The Oath on loistava yksiin kansiin mahtuva sarjakuva, josta pääsee todella helposti kiinni ja käsiksi Oudon outoon maailmaan. 


Doctor Strange and the Sorcerers supreme / Robbie Thompson

Tohtori Outo seikkailu jossa lukija pääsee jonkun verran vaikuttamaan sisältöön. Tämä ei ole kuitenkaan ainoa siisti juttu sarjakuvassa vaan myös sen omalaatuinen tapa kasvattaa Tohtori Oudon maailmaa vieläkin suuremmaksi. Koottu kahteen kokoelmaan. 


Original sin, Who shot the watcher? / Jason Aaron

Egmont on jo julkaissut Jason Aaronin Thor sarjakuvia, mutta tämä sarjakuva on niille selkeää jatkoa. Tämä voisi ehkä myös avata tien Thor sarjakuvien paluuseen ja sopisi loistavasti tulevan neljännen Thor elokuvan teemoihin. Lisäksi avaisi hieman taannoista Hämähäkkimies tarinaa. Lisäksi se on melko hyvä tarina. Ei ehkä mikään mestariteos, ja paikoitellen melko keskinkertaisen tuntuinen, mutta silti mainio tarina. 

Mark Millarin Old Man Logan

On suorastaan vääryys ettei historian parasta Wolverine tarinaa ole jo julkaistu. Mahtuu lisäksi yksiin kansiin ja jatko ei ole pakollinen.

Brendan McCarthyn Spider-Man: Fever 

Kunnon Ditkoilua moderniin tyyliin. Mahtuu hyvin yksien kansien sisään. Parempi Dr. Strange julkaisu kuin vaikka "Alku". Hämähäkkimiehen fanien on helppo tutustua uuteen hahmoon vanhan kautta.

Chip Zdarskyn Spider-Man: Life Story

Jälleen kerran mahtuu yksiin kansiin ja erittäin hyvä kokoelma juhlistamaan Hämähäkkimiehen seuraavia juhlavuosia.

Mark Millarin Marvel 1985

Lukijat kaipaavat muistutusta siitä miltä hyvä Marvel maistuu. Ja maistui. Mahtuu yksiin kansiin. 

Spider-Girl

Minkä ihmeen takia tämä jätettiin kesken? Missä viipyy Suomen Spider-Girl sisarlehti?

J. M. Dematteisin Spider-Man: Kraven's Last Hunt

Tiedän että se on julkaistu. Mutta ei kovakantisena. Klassikko joka ansaitsee sellaisen.

Brian Michael Bendisin All-New X-Men

Loistava sarjakuva joka voisi palauttaa X-Menin takaisin Suomeen rytinällä.

Allan Heinbergin Young Avengers

Mahdollisesti elokuva tulossa. Mahtuu muutamaan kokoelmaan. Uusi sukupolvi.

Jonathan Hickmanin Secret Wars

Miksi ja kuka mitä häh Miles Morales missä? Juuri niin. Tätä lukija kysyy. Näillä sanoin. Tässä vastaus.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Top 30 Kaikkien Aikojen Parasta Elokuvaa

Synkkääkin synkempi Mikki Hiiri efekti

Tarzanin historia