Parhaimmat supersankari-elokuvat

Elokuvat eivät ole minkäänlaisessa järjestyksessä. Ne ovat yksinkertaisesti 20 supersankari-elokuvaa jotka ovat tehneet minuun suurimman vaikutuksen. Vaikutus on ollut todennäköisemmin subjektiivinen. Tällä kerron ehkä enemmän omasta kasvuympäristöstäni kuin elokuvista, mutta minusta sekin on omalla tavalla tärkeää. Seison silti jokaisen elokuvan takana hautaan asti.


Watchmen

Yksikään supersankari-elokuva ei ole yhtä aukottomasti onnistunut tuomaan syvyyttä supersankareihin kuin tämä elokuva. Elokuva osoittaa että supersankari-elokuvissa voi käsitellä myös politiikkaa, ihmisyyttä, sankaruutta ja lukuisia muita syvempiä teemoja joita ei yleensä toimintatäytteisissä supersankari-elokuvissa näe.

V for Vendetta

Elokuva joka sarjakuvavastineensa ohella ei ole vain elokuva, se on ideologia, ja elokuva ideologien synnystä. Se palaa samanaikaisesti supersankari genren juurille, että myös sen tulevaisuuteen. Supersankarit ovat lähtöisin pulp-genrestä, ja juuri siihen viittaa myös tämä elokuva. Elokuva joka onnistuu tuomaan Shakespearen supersankari-elokuviin.

Batman: The Dark Knight Returns

Kaikkien aikojen paras Batman tarina kääntyy animaatioelokuvaksi täydellisesti. Teos kuuluu sarjakuvana yleissivistykseen, ja tämä elokuvaversio on ihan käypä oikotie siihen. Vaikka tietenkin sarjakuvaversio on ehdottomasti se paras.

Justice League: Doom

Tämä animaatioelokuva onnistuu tuomaan syvyyttä ei vain Justice League ryhmittymän seikkailuihin, mutta myös Batmanin hahmoon ja hänen rooliinsa kyseisessä tiimissä. Loppujen lopuksi tämäkin on Batman elokuva. Täydellinen esimerkki siitä kuinka Justice League elokuva pitäisi tehdä. Jopa sarjakuvaversiota parempi ja Dwayne McDuffien joutsenlaulu.

Robocop

Vaikka harva ajattelee tätä elokuvaa supersankari-elokuvana, siinä on paljon samankaltaisia teemoja. Loistava esimerkki myös siitä kuinka The Dark Knight Returns voisi toimia näyteltynä versiona. Elokuvan satiiriset elementit ovat kuin meemejä jotka on tatuoitu takaraivoomme ikuisesti. I would buy that for a dollar! Rähähähähähä!

The Crow

Vaikka ei olekaan aivan sarjakuvansa veroinen, on tämäkin erittäin hyvä esimerkki toimivasta supersankari-elokuvasta. Itseasiassa väitän että elokuva on jopa enemmän supersankari juttu kuin sarjakuvavastineensa kiitos toiminnan. Historian kauneimpia rakkaustarinoita...samalla surullisimpia. Tätä katsoessa mieskin herkistyy. 

Mystery Men

Aivan hillitön komediapläjäys jonka etu on juuri se että se ei ota sarjakuvastaan mitään, vaan sen tekijät ovat tehneet täysin oman elokuvan. Mitä ihmettä?! Hollywoodissa tehdään ITSE oma supersankari-elokuva eikä varasteta ideoita jonka joku toinen on keksinyt?! Miten tämä on mahdollista?

Chronicle

Paras koskaan ikinä tehty independent-supersankari elokuva. Olen tosissani. Jos katsot vain yhden kyseisen lajin elokuvan, katso ehdottomasti tämä. Se on realistinen ja samalla aito kuvaus siitä mitä todella tapahtuisi jos joukko nuoria saisivat supervoimat. 

Mark of Zorro

Klassikko. Tässä on supersankari genren juuret aika pitkälti. Seikkailu-elokuvien aatelia. Elokuva joka teki Batmanistä Batmanin. 

Turtles Forever

Viihdyttävä pläjäys fan serviceä jokaiselle TMNT fanille. Elokuva ei ole ehkä täydellinen esimerkki siitä kuinka tehdään syvällinen elokuva tai sen puoleen kuinka tehdään täydellinen TMNT elokuva, mutta se on silti yhä vieläkin lukuisten kopiointien jälkeen kaikkien aikojen parhaimpia TMNT elokuvia. Kyse on siitä mitä se antaa, mistä se on ottanut vaikutteensa ja mitä se kunnioittaa. Tämä on TMNT elokuvien kuka-kukin-on. 

Astor Boy

Amerikkalainen versiointi Japanin tunnetuimmasta superpallerosta yllättäni itseni nostalgisuudellaan niin lujaa, että lopulta hellyin hahmoon jota ennen vihasin. Vaikka elokuva ei ole mikään maata järisyttävä mestariteos kuten monet muut tällä listalla, on sillä paikkansa sydämessäni. Jos haluat pikakurssin siitä kuka hemmetti on Astro Boy, aloita tästä ja jatka kunnes et osaa lopettaa. 

Megamind

Elokuva joka onnistuu täydellisesti yhdistämään supersankarit, parodian ja animaation, ja tekemään samalla ehkä kypsimmän ja hauskimman supersankari parodian ikinä. Mitä jos jonakin päivänä annettaisiin superkonnalle tilaisuus, ja nähtäisiin miltä maailma näyttäisi kun hän voittaisi? Bonuksena mukana Brad Pitt loistavassa ääniroolissa maailman idiooteimpana supersankarina joka miltein varastaa shown!

Captain Underpants

Tralalalalaa! Kuvitelkaa päässänne maailma jossa Dreamworks tekee kaikki supersankari-elokuvat! Se on paratiisi! Missä viipyy Dreamworks Super Yber Mega Yber Hiper Piber....joku...universe? Loistava komedia lapsen mielikuvituksesta joka sisältää myös toisinaan ihan syviäkin teemoja. 

Spider-Man: Into the Spider-Verse

Kun Marvel sähelsi animaatioelokuvien parissa, Sony tuli ja teki koko homman oikein. Vaikka tarina onkin kuin suoraan Turtles Forever elokuvasta, elokuva on silti kaikilla tavoilla mahtava, ja sopii kaikenikäisille niin aikuisista lapsiin. Elokuva joka hyvin täsmentää myös sen mistä Hämähäkkimiehessä on kyse. 


The Punisher (2004)

Harvasta supersankari-elokuvasta voi sanoa että se aidosti toimii genrensä ulkopuolella. Tämä elokuva on juuri sellainen elokuva. Se kiteyttää mistä Tuomarin jutussa on oikeastaan kyse, ja samalla sen vaikutteet ovat ilmeiset mutta toimivat. Siinä on niin Ennisin musta huumori kuin Tuomarin hahmon muukin synkkyys. Juuri näin Tuomarista pitäisi tehdä jatkossakin elokuvia!

Captain America: First Avenger

Harva syntytarina elokuva on oikeasti kovin kiinnostava, mutta tässä onnistutaan tuomaan hyvin koko hahmo ja tekemään siitä toimivan. Elokuvan pulp-henkisyys on jotain mikä puuttuu kaikista muista Marvel Studiosin elokuvista, kuten myös muutenkin genrejen rohkea yhdistely. 

Logan

Ehkä kaikkien aikojen parhaimpia Marvel elokuvia jota on koskaan tuotettu. Onnistuu täydellisesti tuomaan esiin Wolverinen hahmon joka aiemmin oli piilossa, elokuviin. Elokuva myös yhdistää noir ja western ja dystopia ja supersankari genreä täydellisesti ja luo ihan oman juttunsa. 

The Lego Batman Movie

Niitä harvoja Batman elokuvia jotka ihan aidosti miellyttävät kaikkia. Elokuvassa on parodiaa, syvyyttä, surrealismia...on oikeastaan hyvin vähän mitä elokuvasta puuttuu. Se on hauska ja viihdyttävä ja ei ole missään nimessä perheen tosikoille. 

The Mask

Komedia joka onnistuu tekemään kauhu-splatter-satiiri sarjakuvasta jotain syvempää ja antaa mahdollisuuden lukea myös sarjakuvavastineensa ilman että tuntuu että tarina on jo nähty kerran. Kyse on pohjimmiltaan siitä että kuka käyttää naamiota. Ymmärtääkseen elokuvan hienouden, on hieman ymmärrettävä myös itseään ja ihmisyyttä, joka on tämän nuoren ujon miehen sisällä. Kaikki mitä hän tekee Naamio-hahmona, kumpuaa hänen sisältä. Elokuvan voi katsoa toki myös miettimättä hetkeäkään sen syvempiä elementtejä, mutta ne antavat sille lukuisia katselukertoja lisää. 


Batman Returns

Elokuva jonka myötä kiinnostuin alunperin Batman sarjakuvista. Pingviinin hahmo on esitetty niin uudella tavalla verrattuna miten se on esitetty sarjakuvissa tätä aiemmin ja elokuvissa, että elokuva teki lähtemättömän vaikutuksen. Tämä on se elokuva joka sai minut uskomaan että viittaan pukeutuva mieskin voi olla syvällinen ja kiinnostava ja jopa uskottava hahmo. Burton hallitsee Batmanin hyvin, mutta Batman Returns oli se elokuva joka lopulta inspiroi minulla varmaan miljoonia osin elokuvallisia ja myös sarjakuvallisia harrastuksia. Keatonin Batman oli se Batman johon yhdistin Batmanin. Elokuva tulee aina olemaan sydämessäni. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Top 30 Kaikkien Aikojen Parasta Elokuvaa

Synkkääkin synkempi Mikki Hiiri efekti

Tarzanin historia