Happy One More Moment In Time Day!

En voi uskoa että One More Daystä on jo 15 vuotta. One Moment in time:sta taas on jo kohtalokkaat 13 vuotta. On siis aika kerrata mikä näissä huonoissa tarinakokonaisuuksissa on niin syvältä. 


Koko tässä tarinakuviossa on lukuisia ongelmia. Ja ne ovat seuraavat:

1. Miksi Mefisto olisi kiinnostunut Mary-Janen ja Spider-Manin avioliitosta?
2. Ei kuulu Spider-Manin luonteeseen tehdä diiliä paholaisen kanssa, olkoonkin sitten vain feikkipaholainen. Ja vaikka ajattelisi Mefistoa vain yhtenä roistoista, ei silti kuuluu Hämiksen luonteeseen. Olkoonkin että Mefisto ei ole varsinaisesti pahis tai hyvis vaan jotain siltä väliltä ns. kolmas tekijä. Ei kuulu Hämiksen kaltaisen sankarin luonteeseen tehdä diilejä tuommoisten kanssa.
3. Mefisto sanoi että pieni osa heitä tulee aina muistamaan että he olivat yhdessä ja he kärsivät. Mutta kun he eivät ole kärsineet. He ovat pärjäneet hyvin. Lukekaa vaikka kaikki BND jälkeiset Hämikset. Ei kulunut kuin 2 lehteä niin Peter oli jo kähmimässä jotakuta. Ja Mary-Jane oli kait kihloissa. Itseasiassa Doctor Whossa käsiteltiin tätä samaa asiaa. Paljon paremmin.
No, One Moment in Time yritti ratkaista One More Dayn ongelmia. Lopputulos oli seuraavat ongelmat:
1. Mary-Jane muistaa diilin, ilmeisesti, en ole varma, ja on silti fine with it, niin kuin kohdassa 3. mainitsin.
2. Miksi Mary-Jane muistaa diilin?
3. Paljastus jossa kerrottiin Mary-Janen kuiskaama asia Mefistolle: Ei, Peter ei siltikään tekisi moista diiliä vaikka MJ pyytäisikin sitä. Ei. Yksinkertaisesti ei. Katso kohta 2…
4. Miksi MJ suostuisi diiliin jossa sekä Peter että MJ kärsisi jokatapauksessa?
5. Missä kohtaa tarkalleen diilissä sanottiin että henkilöllisyys palautuisi salaiseksi ja kaikilta lähtisi muistot jne.
6. Miten helkkarissa Mefisto voi tehdä kaiken tämän? Okei, jos lähdetään siitä selityksestä jonka minä olen hyväksynyt, että Mefisto pystyy muokkaamaan todennäköisyyksiä. Mutta miten helkkarissa hän pystyy muokkaamaan niitä niin paljon? Miksei hän sitten tajonnut isompaa diiliä? Miksi Mefisto ei ole tehnyt tätä temppua ennen? Ja että hän tekee sen vain yhdestä minimaalisesta ja typerästä diilistä?
7. The Flash 127:ssa oli samantyyppinen diili paljon paremmin.
8. Diili on silti tapahtunut vaikka Mefisto muutti vain todennäköisyyksiä.
9. Mistä lähtien Mefisto on kyennyt matkustamaan ajassa? Miksei hän ole käyttänyt tätä voimaa ennen? Eikös tämäkin ole aika suuri voima?
10. Ai, se oli siis vain sattumaa että Harry ilmestyi kuvioihin Mefisto sekoilun jälkeen?
Seuraavanlaisella ratkaisulla One More Dayn olisi voinut kirjoittaa paremmin:
“Peter kutsuu Lokin paikalle, tältä saamallaan riimulta ja vaati tätä maksamaan velkansa (niille jotka eivät tiedä: Hämis auttoi Lokin tyttären pelastamisessa). Loki parantaa Mayn ja pyyhkii maailman muistista, että Peter on Hämähäkkimies. May herättyään koomasta kärsii amnesiasta eikä myöskään muista. MJ on liian järkyttynyt Mayn vähältäpiti-tilanteesta ja jättää Peterin, koska pelkää oman elämänsä puolesta. Vähän myöhemmin Harry palaisi kuvioihin samalla selityksellä, kuin nykyäänkin. Joo ei Eisner-palkinnon arvoinnen, mutta voittaisi nykyisen soopan.”
En mene 100% takuuseen mistä Loki saisi semmoiset voimat, mutta onhan hänellä ennenkin ollut siihen keinot. Ja Lokin voimat ovat eri asia kuin Mefiston voimat. Sitä paitsi minä pidin siitä JMS:n Loki tarinasta, ja minua jäi kiinnostamaan mitä sen varalle keksitään. Mefiston voimat ovat liian epäselvät, tai se miten ne toimii. Kun taas Loki käyttää erilaisia apukeinoja, joilla selittyisi hänen voimansa. Lisäksi Loki ei ole paholainen, vaan juonitteleva kaveri, mutta kyse ei olisikaan diilistä, vaan Lokin lupauksesta. Tämä olisi lisäksi avannut uusia tarina mahdollisuuksia. Toki varmaan tässäkin on omat logiikkavirheensä, mutta ne eivät varmasti ole yhtä häiritseviä kuin Mefistodiilissä. Ai niin, ja toki minua hämää hiukan että mites ne Peterin voimat. Ne kun meinaan käsittääkseni lähti samalla kun Peter paranti Mayn. Ainakaan niitä ei tunnu enää olevan.
Jos joku haluaa nähdä arvostelun One More Daystä, niin Linkara on tehnyt hyvän, jonka kaikkiin ajatuksiin yhdyn. Arvostelun löydätte täältä.‘Itse en suostu tuota tekelettä tämän enempää enää arvostelemaan.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Top 30 Kaikkien Aikojen Parasta Elokuvaa

Synkkääkin synkempi Mikki Hiiri efekti

Tarzanin historia